Firezone, benzinepomp, tankstation

Salland tevreden met eerste ervaringen GTL

Firezone, benzinepomp, tankstation

Brandstofleverancier Salland Olie is enthousiast over het voeren van GTL in haar tankstations. Sinds begin dit jaar is de brandstof verkrijgbaar bij 61 locaties van de exploitant van onder meer Texaco- en Firezone-pompen. En de klanten reageren positief. Dat meldt Salland Olie desgevraagd.

GTL staat voor gas to liquid en is een brandstof die ontstaat doordat aardgas wordt omgezet naar diesel. De brandstof is milieuvriendelijker en moet onder meer zorgen voor minder uitstoot van fijnstof.

Lucratief

“Dieselvoertuigen zijn een belangrijke oorzaak van die fijnstofuitstoot”, legt manager depot en smeermiddelen Niek Roessink van Salland Olie uit. “Veel van onze klanten zijn op zoek naar een manier om hun huidige wagenpark schoner te laten rijden. GTL biedt die oplossing. Zeker in deze tijd kan het lucratiever zijn om door te rijden met de huidige voertuigen dan een compleet nieuw wagenpark aan te schaffen.” Naast een reductie van fijnstofuitstoot zorgt GTL ook voor een betere verbranding en minder geluid.

Salland Olie heeft uitsluitend onbemande tankstations en heeft begin dit jaar de brandstof opgenomen in het assortiment. “En de reacties van klanten zijn bijzonder positief”, meldt Roessink. “Zeker voor wat betreft de vermindering van fijnstof. Ook chauffeurs van dieselheftrucks reageren opgetogen. Net als wegwerkers die lang in een diesellucht moeten werken.”

Prijs

Niet alle 216 vestigingen van Salland Olie voeren GTL. De stations die het in het assortiment hebben, zijn hierop geselecteerd. “Het is een specifiek product dat interessant is voor specifieke relaties.” De prijs is wat hoger dan van diesel, zo’n 15 cent per liter. Salland is echter van mening dat de prijs niet het belangrijkste van GTL is. Dit omdat het product veel voordelen biedt. “Bijvoorbeeld het minder frequent hoeven reinigen van roetfilters”, aldus Roessink .

Naast GTL heeft Salland ook ingezet op andere duurzamere brandstoffen, zoals compressed natural gas (CNG) en liquefied natural gas (LNG). Ook biedt de oliemaatschappij mogelijkheden voor elektrische voertuigen.

Tom van Gurp

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.