esso, prijzenbord

Tankstation dicht na ravage door klapband vrachtwagen

esso, prijzenbord

Een Esso-tankstation aan de A58 in het Brabantse Gilze is gesloten, nadat een vrachtwagen bijna de shop binnenreed. Donderdagavond raakte de chauffeur de macht over het stuur kwijt, waarschijnlijk door een klapband rechtsvoor. Het voertuig reed door de berm en ramde een prijzenbord waarna het tot stilstand kwam.

De bestuurder is bij het ongeval licht gewond geraakt. Verder persoonlijk letsel heeft zich niet voorgedaan. “We zijn ontzettend blij dat er verder niemand gewond is geraakt”, aldus een woordvoerder. “We zijn nu vooral bezig met het schoonmaken van het terrein, zodat het tankstation zo snel mogelijk weer open kan. We zijn gisteren na het ongeval natuurlijk meteen dichtgegaan. Hopelijk kunnen we vandaag weer open.”

Schade

Hoeveel schade er is aangericht, is nog niet duidelijk. “Het bord met de prijzen is kapot, enkele auto’s zijn geraakt en er is diesel gelekt. Dat willen we eerst opruimen.” Een inventarisatie van de schade vindt later plaats.

Esso treft geen extra veiligheidsmaatregelen om dergelijke ongelukken in de toekomst te voorkomen. “Hier kun je gewoon niets aan doen”, aldus de woordvoerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.