CNG Net, Zaltbommel, tankstation, opening, aardgas, groengas

Subsidie op aardgas auto nu óók voor particulieren Arnhem en Nijmegen

CNG Net, Zaltbommel, tankstation, opening, aardgas, groengas

De Stadsregio Arnhem Nijmegen stelt een aanschafsubsidie beschikbaar voor nieuwe auto’s die rijden op aardgas (CNG) of groengas. Met ingang van 1 juli 2013 kunnen nu óók particulieren en bedrijven een subsidieaanvraag doen voor een auto op Groengas met een geel kenteken. Eerder kon alleen subsidie worden aangevraagd voor taxi’s en  bestelauto’s op aardgas (met een blauw of grijs kenteken) alsmede vrachtauto’s en bussen.

De regionale subsidie bedraagt € 2.000,- voor een personenauto, bedrijfsauto, taxi of bestelauto tot 5.000 kilo en € 6.000 voor een vrachtauto of bus (zwaarder dan 5.000 kilo). Voor de kleinste BPM vrije auto’s op Groengas (bijvoorbeeld een Volkswagen Up of een Fiat Panda Twinair) is er € 1.000,-  subsidie. Per bedrijf  kan tot een maximum van € 18.000,- subsidie worden ontvangen.

Groengas

Rijden op Groengas is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor de portemonnee. Op een volle tank van circa 20 kilo gas (€ 21,-) rijdt de automobilist circa 350 kilometer. Belangstellenden kunnen hun voordeel zelf uitrekenen via een door de stadsregio ontwikkeld rekenmodel, zie  www.degroenehub.nl/rekenmodel. Men kan daarin ook het subsidiebedrag invoeren en berekenen wat dit betekent voor specifieke gevallen.

De aanschafsubsidie voor auto’s op Groengas komt uit de koker van het regionale energie- en klimaatprogramma De Groene Kracht: voor nieuwe energie in de regio Arnhem-Nijmegen. 
Rijden op Groengas is goed voor een schonere lucht en voor een duurzaam klimaat. Aardgas/groengas kan onder meer via CNG Net getankt worden.

Voor meer informatie over de regeling kan men terecht bij VCC-Oost (026 – 353 76 80). De voorwaarden en het aanvraagformulier kan men downloaden via http://www.vccoost.nl/.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.