shell tankstation

Shell wil zeven LNG-tankstations voor zware vrachtwagens

Shell gaat in Nederland LNG-tankstations voor zware vrachtwagens openen. De komende jaren zullen er maximaal zeven van dergelijke LNG-tankstations verrijzen op commercieel interessante plaatsen bij al bestaande stations langs de snelweg.

Het gaat dan om locaties die het beste aansluiten bij de wensen van de klant. Volgens Lauran Wetemans, General Manager van de divisie Downstream LNG van Shell, is Shell de eerste grote olie- en gasmaatschappij die in Nederland LNG aanbiedt als brandstof voor zware vrachtwagens.

LNG

Wetemans laat weten dat het een belangrijke stap is voor Shell en de branche voor LNG-brandstof. “Want hiermee laten we aan klanten en regelgevende instanties zien dat we serieus nadenken over hoe we van LNG een concurrerende en aantrekkelijke brandstof kunnen maken. LNG past heel goed binnen het aanbod van Shell en is een uitstekende keuze voor zwaartransportbedrijven.”

Shell is al langer bezig met het in de markt zetten van LNG, Liquefied Natural Gas oftewel vloeibaar gemaakt aardgas. De tankstations vormen de meest recente investering van Shell in LNG-brandstof in Nederland nadat in april het eerste volledig door LNG aangedreven binnenvaartschip in gebruik werd genomen voor vervoer van olieproducten over de Rijn.

Nationaal LNG Platform

Dit schip is door Shell gecharterd en in Nederland gebouwd. Het is de bedoeling dat een tweede schip nog dit jaar in de vaart komt. Shell is verder medeoprichter en actief lid van het Nationaal LNG Platform in Nederland.

Via dit platform worden regelgevende instanties, het bedrijfsleven en klanten nader tot elkaar gebracht. Het doel van het platform is het vastleggen van standaard operationele richtlijnen en afspraken over vergunningafhandeling en passende accijns te bespoedigen. Zo moet de LNG-industrie sneller ontwikkeld kunnen worden.

Netwerk

Niet alleen in Nederland is Shell bezig met het ontplooien van een netwerk van LNG-tankstations voor zware vrachtwagens. In de Verenigde Staten heeft Shell met TravelCenters of America LLC een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een Amerikaans nationaal netwerk met LNG-tankstations. Die stations zijn bestemd voor klanten die actief zijn op het gebied van zwaar wegtransport.

In 2012 nam Shell bovendien Gasnor over. Dat is een Noorse marktleider in LNG als transportbrandstof. In maart 2013 werden in het Canadese Alberta ook nog de eerste drie LNG-tankstations van Shell geopend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell wil zeven LNG-tankstations voor zware vrachtwagens | TankPro.nl
shell tankstation

Shell wil zeven LNG-tankstations voor zware vrachtwagens

Shell gaat in Nederland LNG-tankstations voor zware vrachtwagens openen. De komende jaren zullen er maximaal zeven van dergelijke LNG-tankstations verrijzen op commercieel interessante plaatsen bij al bestaande stations langs de snelweg.

Het gaat dan om locaties die het beste aansluiten bij de wensen van de klant. Volgens Lauran Wetemans, General Manager van de divisie Downstream LNG van Shell, is Shell de eerste grote olie- en gasmaatschappij die in Nederland LNG aanbiedt als brandstof voor zware vrachtwagens.

LNG

Wetemans laat weten dat het een belangrijke stap is voor Shell en de branche voor LNG-brandstof. “Want hiermee laten we aan klanten en regelgevende instanties zien dat we serieus nadenken over hoe we van LNG een concurrerende en aantrekkelijke brandstof kunnen maken. LNG past heel goed binnen het aanbod van Shell en is een uitstekende keuze voor zwaartransportbedrijven.”

Shell is al langer bezig met het in de markt zetten van LNG, Liquefied Natural Gas oftewel vloeibaar gemaakt aardgas. De tankstations vormen de meest recente investering van Shell in LNG-brandstof in Nederland nadat in april het eerste volledig door LNG aangedreven binnenvaartschip in gebruik werd genomen voor vervoer van olieproducten over de Rijn.

Nationaal LNG Platform

Dit schip is door Shell gecharterd en in Nederland gebouwd. Het is de bedoeling dat een tweede schip nog dit jaar in de vaart komt. Shell is verder medeoprichter en actief lid van het Nationaal LNG Platform in Nederland.

Via dit platform worden regelgevende instanties, het bedrijfsleven en klanten nader tot elkaar gebracht. Het doel van het platform is het vastleggen van standaard operationele richtlijnen en afspraken over vergunningafhandeling en passende accijns te bespoedigen. Zo moet de LNG-industrie sneller ontwikkeld kunnen worden.

Netwerk

Niet alleen in Nederland is Shell bezig met het ontplooien van een netwerk van LNG-tankstations voor zware vrachtwagens. In de Verenigde Staten heeft Shell met TravelCenters of America LLC een overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van een Amerikaans nationaal netwerk met LNG-tankstations. Die stations zijn bestemd voor klanten die actief zijn op het gebied van zwaar wegtransport.

In 2012 nam Shell bovendien Gasnor over. Dat is een Noorse marktleider in LNG als transportbrandstof. In maart 2013 werden in het Canadese Alberta ook nog de eerste drie LNG-tankstations van Shell geopend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.