tankstation, benzineprijs

Accijnsverschillen benzineprijs Europa weer pijnlijk duidelijk

tankstation, benzineprijs

De vakantieperiode begint. Dat betekent dat honderdduizenden Nederlanders hun vakantiereis zo plannen, dat er zo weinig mogelijk in Nederland getankt hoeft te worden. Want Nederland heeft vanwege alle accijns verreweg de hoogste benzineprijs in de hele Europese Unie. Dat wordt iedere zomer weer pijnlijk duidelijk.

De brandstofprijzen in Europa vertonen nog steeds grote prijsverschillen. Tankvoordeel onderweg naar de zon bestaat vooral in Luxemburg, Spanje en Zwitserland. De benzine is daar respectievelijk 27, 23 en 22 procent voordeliger dan in Nederland.

Schatkist

Deze prijsverschillen kosten de Nederlandse schatkist miljoenen. Niet alleen gemiste verkopen wegens vakantieverkeer, het leidt ook tot tanktoerisme door het jaar heen. Want ook in Duitsland en België zijn benzine en diesel fors voordeliger dan in Nederland. En dat is voor een groot deel van de Nederlandse bevolking slechts een half uurtje rijden.

Bekijk de verschillen:

Prijsverschillen, Europa, benzineprijs, accijns

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.