argos, verkooppunt, blue one, Quintijn Rozendaal van Servicestation De Roos, Patrick Vanwersch van De Haan Minerale Olien BV, Michel Bruijninckx van Argos

Brandstof Blue One 95 op 100 verkooppunten verkrijgbaar

argos, verkooppunt, blue one, Quintijn Rozendaal van Servicestation De Roos, Patrick Vanwersch van De Haan Minerale Olien BV, Michel Bruijninckx van Argos

De nieuwe brandstof Blue One 95 is op steeds meer plaatsen in Nederland verkrijgbaar. Het betaalbare alternatief voor Euro 95 is bezig aan een stevige opmars. Bij de introductie van Blue One 95 werd de brandstof uitsluitend verkocht op 17 Argos tankstations verdeeld over heel Nederland. Inmiddels staat de teller op 100 verkooppunten. Naast de verkrijgbaarheid van Blue One 95 bij alle bemande èn onbemande Argos tankstations, bieden ook steeds meer onafhankelijke pomphouders Blue One 95 aan.

Onafhankelijke pomphouders zoals Haan Tankstations, Jora, Rotonde, Nijol, Van Kessel Olie, N. van Staveren, Guliker, De Pooter en Brand Oil bieden nu ook de alternatieve brandstof van Argos aan. Servicestation De Roos in Putten is nu het honderdste tankstation dat Blue One 95 verkoopt.

Biobrandstof

Bart-Willem ten Cate, directeur biofuels bij Argos: “Argos werkt voortdurend aan de verdere verduurzaming van biobrandstoffen. We zijn er dan ook erg  blij dat Blue One 95 goed aanslaat bij de automobilist. We zijn ons ervan bewust dat dit niet alleen komt door de duurzamere samenstelling van de brandstof, maar met name ook door de scherpe prijsstelling.”

“We kunnen Blue One 95 onder de adviesprijs van Euro 95 aanbieden omdat we een accijnsreductie ontvangen. Deze korting ontvangen we omdat Blue One 95 een  hoger percentage ethanol bevat dan reguliere benzine. Hiermee bieden we de automobilist een hernieuwbare brandstof, die ook nog eens crisisbestendig is.”

Benzinemotor

Blue One 95 is geschikt voor personenauto’s met benzinemotoren die vanaf 2001 op de markt zijn verschenen. De brandstof bevat met 15% ethanol een hoger percentage hernieuwbare biobrandstoffen dan reguliere Euro 95, wat resulteert in een vollediger verbranding.

Daarnaast wordt voor de productie van Blue One 95 gebruikgemaakt van zogenaamde natte ethanol. De productie van deze natte ethanol vergt minder energie dan de productie van droge ethanol en is daardoor minder belastend voor het milieu.

Accijnsreductie

Blue One 95 is aantrekkelijker geprijsd dan reguliere Euro 95. De nieuwe brandstof bevat een groter aandeel hernieuwbare bio-ethanol. Hierdoor krijgt Blue One 95 een accijnsreductie van de Nederlandse overheid. De adviesprijs ligt daardoor 2 cent onder de adviesprijs van Euro 95.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.