Aandeel lpg in wagenpark België gehalveerd in tien jaar tijd

Het gaat erg slecht met het aantal LPG-rijders in België. In tien jaar tijd is het aantal auto’s dat rondrijdt op lpg maar liefst gehalveerd. Waren er in 2002 nog 54.667 auto’s op lpg, dat aantal is in 2012 gedaald tot 25.762. Touring (Belgische ANWB) wijt de daling aan de weinig ondersteuning van lpg door de overheid. Er ontbreken niet alleen fiscale voordelen, er wordt ook te weinig over gecominuceerd.

Touring benadrukt dat de uitstoot van CO2 en fijn stof bij lpg-wagens een stuk lager ligt dan bij benzinewagens.

Wegenbelasting

“De recente lpg-systemen zijn zeer geavanceerd, zuiniger en nog veiliger”, aldus de mobiliteitsorganisatie bij VTM.
 
Touring vraagt de overheden, die binnenkort de nieuwe verkeersbelasting vorm geven, om wagens op lpg fiscaal te bevoordelen door de invoering van een premie, het halveren van de wegenbelasting en door een informatiecampagne.

“Door de overheveling van de bevoegdheden hebben de gewesten nu een unieke kans om dit fiscaal onderdeel anders in te vullen”, zo luidt het. “Alleen dat soort maatregelen kan ons wagenpark vergroenen. Het geïnvesteerde geld betaalt zich later terug omdat men dan minder moet investeren in andere anti-vervuilingsmaatregelen.”

Aandeel lpg

België telt momenteel 5,36 miljoen personenwagens. Het aantal lpg-wagens binnen het totale Belgische wagenpark bedraagt daarmee 0,5 procent. In Nederland bedraagt het percentage lpg-wagens 8 procent van het totale wagenpark.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Aandeel lpg in wagenpark België gehalveerd in tien jaar tijd | TankPro.nl

Aandeel lpg in wagenpark België gehalveerd in tien jaar tijd

Het gaat erg slecht met het aantal LPG-rijders in België. In tien jaar tijd is het aantal auto’s dat rondrijdt op lpg maar liefst gehalveerd. Waren er in 2002 nog 54.667 auto’s op lpg, dat aantal is in 2012 gedaald tot 25.762. Touring (Belgische ANWB) wijt de daling aan de weinig ondersteuning van lpg door de overheid. Er ontbreken niet alleen fiscale voordelen, er wordt ook te weinig over gecominuceerd.

Touring benadrukt dat de uitstoot van CO2 en fijn stof bij lpg-wagens een stuk lager ligt dan bij benzinewagens.

Wegenbelasting

“De recente lpg-systemen zijn zeer geavanceerd, zuiniger en nog veiliger”, aldus de mobiliteitsorganisatie bij VTM.
 
Touring vraagt de overheden, die binnenkort de nieuwe verkeersbelasting vorm geven, om wagens op lpg fiscaal te bevoordelen door de invoering van een premie, het halveren van de wegenbelasting en door een informatiecampagne.

“Door de overheveling van de bevoegdheden hebben de gewesten nu een unieke kans om dit fiscaal onderdeel anders in te vullen”, zo luidt het. “Alleen dat soort maatregelen kan ons wagenpark vergroenen. Het geïnvesteerde geld betaalt zich later terug omdat men dan minder moet investeren in andere anti-vervuilingsmaatregelen.”

Aandeel lpg

België telt momenteel 5,36 miljoen personenwagens. Het aantal lpg-wagens binnen het totale Belgische wagenpark bedraagt daarmee 0,5 procent. In Nederland bedraagt het percentage lpg-wagens 8 procent van het totale wagenpark.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Bart Pals

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.