orangegas, vulpunt

Texaco-station Terschelling uitgebreid met Groengas-vulpunt

Terschelling krijgt een eerste Groengas-vulpunt. Dat vulpunt komt op het Texaco-tankstation van Piet Smit.

De aanleg van het vulpunt is eerder deze week gestart. OrangeGas, die het vulpunt realiseert, verwacht dat het eind volgende week in gebruik genomen kan worden.

Afnemers

De komst van het vulpunt is mede te danken aan de gemeente Terschelling en de provincie Friesland. Dat het vulpunt gebruikt gaat worden, staat ook al vast. De gemeente Terschelling gaat een aantal voertuigen aanschaffen die rijden op Groengas.

Vervoerder Arriva die op het eiland rijdt is ook van plan met een aantal bussen over te schakelen op Groengas. De eerste bedrijven die het vulpunt gaan gebruiken zijn De Vlas Transport uit Harlingen en afvalinzamelaar Omrin.

Opgewaardeerd biogas

OrangeGas exploiteert inmiddels tientallen Groengas-vulpunten door heel Nederland. Het eerste vulpunt werd in 2009 geopend in Steenwijk.

GroenGas wordt gemaakt door biogas op te waarderen tot het dezelfde kwaliteit heeft als aardgas. Biogas ontstaat door verschillende soorten biomassa, zoals mest, reststromen uit de voedingsmiddelenindustrie en rioolslib, te vergisten. Ook ontstaat er biogas bij vuilstortplaatsen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.