GTL Fuel3

Auto’s Eco-marathon wellicht ook op openbare weg

De auto’s die door studenten van technische universiteiten voor de jaarlijkse Eco-marathon worden gebouwd mogen in de nabije toekomst wellicht ook op de openbare weg rijden. Twee Nederlandse teams hebben althans een aanvraag bij de Rijksdienst van Wegverkeer ingediend voor een Nederlands kenteken. Wordt dit toegekend dan zijn de superzuinige auto’s binnenkort ook op de Nederlandse wegen te bewonderden.

Vooralsnog wordt de Eco-marathon, waarbij het de bedoeling is om zo zuinig mogeljke auto te bouwen, dit jaar wederom op een vast circuit rondom de Ahoy in Rotterdam gereden. Van 15-19 mei zullen meer dan 3.000 studenten uit 24 landen met hun zelfgebouwde auto’s het tegen elkaar opnemen in de straten van Rotterdam.

Zuinigheidsrecords zullen gebroken worden met conventionele brandstoffen als benzine, diesel, ethanol en GTL evenals met alternatieve brandstoffen als waterstof en elektriciteit. De competitie wordt dit jaar voor de 29e keer gehouden.

Criteria

Tijdens de kick-off op 13 februari in Rotterdam laten twee Nederlandse teams zien dat de technologieën die zij in hun zelfgebouwde auto toepassen, wellicht straks ook op de openbare weg mag worden gebruikt. Deze twee teams hebben namelijk onlangs een aanvraag bij de Rijksdienst voor Wegverkeer (RDW) ingediend voor een officieel Nederlands kenteken.

Samen met RDW geven zij die dag een toelichting en krijgt u onder andere antwoord op de vraag aan welke criteria de auto’s van de teams moeten voldoen om straks de weg op te kunnen.

Dick Benschop

Daarnaast geven Alexandra van Huffelen, wethouder van onder meer Duurzaamheid van de Gemeente Rotterdam, en Dick Benschop, president-directeur van Shell Nederland, toelichting op het Shell Eco-marathon 2013 evenement van 15-19 mei. Dit doen zij in het bijzijn van een delegatie van de Nederlandse studenten en scholierenteams, en Shell’s partners en sponsoren.

Lees ook: Ook Shell zelf heeft baat bij Eco-marathon

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.