AVIA Marees, knevel, architecten

AVIA mag geen LPG voeren omdat brandweer te dichtbij is

Het nieuwe AVIA tankstation Marees in Den Oever mag geen LPG-installatie bouwen op het terrein. De reden hiervoor is zeer opmerkelijk te noemen, namelijk dat de brandweer te dichtbij is. Dat heeft het college van Hollands Kroon waaronder Den Over valt, besloten.

Het geldende bestemmingsplan zou niet voorzien in de mogelijkheden om toestemming voor een LPG- installatie te verlenen.

Brandweer op 60 meter

Volgens de gemeente is de Veiligheidsregio ook negatief over de LPG-installatie. De Veiligheidsregio vindt de afstand van het vulpunt van de installatie tot aan de brandweerkazerne te kort. Deze afstand bedraagt  zo’n 60 meter.

Mocht er zich een calamiteit voordoen dan zouden de brandweermannen niet bij de brandweerauto kunnen komen zegt de gemeente. Of Marees dit accepteert is nog de vraag, het bedrijf kan in beroep gaan tegen deze uitspraak.

AVIA Marees

AVIA Marees is gesitueerd nabij de Afsluitdijk en de A7 afrit Den Oever, op het bedrijventerrein tussen de N99 en de Havenweg. Het tankstation, ontworpen door Knevel Architecten, bestaat uit een tankeiland met benzinepompen en een shopgebouw. De nadruk ligt, naast het verkopen van de reguliere brandstoffen, op de verkoop van schone, alternatieve brandstoffen en toevoegingen.

Duurzaam

Het gebouw is uitgevoerd met een volledig massief houten draagconstructie en geïsoleerd met zo veel mogelijk natuurlijke en recyclebare materialen. Daarnaast wordt de gevel bekleed met een houtsoort die duurzaam is gekweekt en het FSC-certificaat draagt. Door de toepassing van duurzame installaties is het gebouw volledig CO2 neutraal.

Lees ook: Duurzaam AVIA-tankstation Den Oever gemaakt van hout

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.