aardgasbussen RMC

CNG Net wil 100 tankstations maar ook LNG aanbieden

aardgasbussen RMC

Exploitant van aardgas tankstations, CNG Net, wil de komende drie jaar groeien naar 100 vulpunten in Nederland. Ook gaat het bedrijf zich in de toekomst richten op LNG als groene brandstof. Dat zei Erik Kemink, directeur van CNG Net, tijdens de viering van de opening van het 50e CNG Net-station in Rotterdam.

CNG Net timmert sinds 2008 aan de weg om aardgas- en groengastankstations in Nederland te ontwikkelen. Met een economische tegenwind is dat voorwaar geen sine cure geweest, meende directeur Erik Kemink. “We waren nog niet van start gegaan of de economische crisis sloeg in volle hevigheid toe. Dat we nu de opening van het 50e aardgasstation kunnen vieren is te danken aan de inzet van alle medewerkers en partners.”

Tevreden

Het door Ballast Nedam IPM gebouwde 50e aardgasstation is al in bedrijf en gevestigd in Rotterdam. Een van de grootverbruikers is de Rotterdamse Mobiliteit Centrale (RMC) die met meer dan 120 voertuigen op aardgas van CNG Net rijdt.

Dat ging niet altijd van een leien dakje, liet een bestuurslid van RMC weten. “We hadden in het begin problemen doordat er maar een CNG Net-vulpunt in Rotterdam was. Daardoor moesten veel chauffeurs omrijden en dat leidde weer tot veel klachten. Ook was er nogal eens een storing. Maar nu zijn de kinderziekten voorbij en zijn we met drie vulpunten in Rotterdam meer dan tevreden”

LNG

Kemink beloofde nog meer in te zetten op een snelle oplossing van storingen, maar keek ook al vooruit. “We willen ieder jaar 15 tot 20 vulpunten realiseren zodat we over drie jaar op 100 tankstations zitten. Maar we kijken ook naar de ons omringende landen. Duitsland en België bieden grote kansen.”

Ook andere schone brandstoffen hebben de aandacht van CNG Net: “Als we kijken naar scheepvaartverkeer en zwaar vrachtverkeer dan liggen er volop mogelijkheden voor LNG. We moeten de ambitie hebben om hiermee iets te doen. En dan sluit ik waterstof ook niet uit”, aldus Kemink.

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.