Noordzee olieplatform

Duits olieplatform vindt olieveld in Nederlandse Noordzee

Het Duitse aardgas- en oliebedrijf Wintershall heeft in het Nederlandse deel van de Noordzee een groot olieveld ontdekt. De locatie is ongeveer 120 km ten noorden van Den Helder. Verwacht wordt dat het olieveld minstens 30 miljoen vaten zal opleveren. Dit heeft het bedrijf op zijn website bekendgemaakt.

Wintershall heeft 23 olieboorplatforms in de Noordzee. Het was al enige tijd geleden dat olie is aangetroffen in dit deel van de Noordzee. Het bedrijf is verder begonnen met proefboringen, dan kan het gaan vaststellen hoeveel fossiele brandstof er precies onder de zeebodem zit. Uit het olieveld zullen naar verwachting minstens 30 miljoen vaten gewonnen kunnen worden.

Meer boringen

Gilbert van den Brink, directeur van Wintershall Noordzee is uitermate verheugd met de vondst en hoopt op meer: “Deze ontdekking geeft ons de mogelijkheid om verder te groeien in Nederland. Onze uitdaging is nu om de vondst om te zetten in het daadwerkelijk naar boven halen van de olie. We hopen in 2013 hiermee een begin te maken. Bijkomend zullen we nog meer boringen doen in dit gebied. Misschien dat we nog meer olievelden zullen aantreffen.”

BASF

Wintershall is een dochter van het Duitse chemieconcern BASF. Het heeft 25 boorplatformen, waarvan 23 in het Nederlandse deel van de Noordzee. Het bedrijf wint daar vooral aardgas. De Nederlandse tak van de Duitse oliemaatschappij Wintershall, die de vondst heeft gedaan, heeft recht op 30 procent van de opbrengst.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.