Doorrijders, tankstation

Voor eigen rechter spelen pomphouders gevaarlijk

Het is gevaarlijk maar begrijpelijk als pomphouders eigen rechter gaan spelen en zelf benzinedieven opsporen om hun geld terug te krijgen. Van belang is wel dat justitie en politie nu eindelijk eens doorpakken in dit dossier. Dat vinden BETA en BOVAG naar aanleiding van het bericht dat drie pomphouders uit Winterswijk zelf een openstaande rekening bij een benzinedief thuis zijn gaan ophalen.

De drie pomphouders uit Winterswijk, waaronder BETA-bestuurslid Hans Mennink, belden deze week bij een benzinedief in Haaksbergen aan om hem te confronteren met een openstaande rekening van 325 euro. De man schrok hier dermate van dat hij meteen contact betaalde. De politie trof later gestolen kentekenplaten aan in het huis van de verdachte waarop deze werd gearresteerd.

De drie pomphouders hadden beelden van de benzinedief aan elkaar uitgewisseld en waren na enig speurwerk achter het adres van de bewuste man gekomen.

Gevaarlijke ontwikkeling

Volgens Clemens van Hulten van BOVAG tankstations is deze eigenrichting een gevaarlijke ontwikkeling maar valt de actie van de pomphouders ook wel te begrijpen.”Het is natuurlijk altijd af te raden dat mensen voor eigen rechter spelen. Daar hebben we in Nederland politie en justitie voor. We weten dat benzinedieven meer op hun kerfstok hebben. Het zijn vaak gevaarlijke criminelen die zomaar naar een wapen zouden kunnen grijpen. Dus dat risico moet de pomphouder niet nemen.”

Van Hulten begrijpt echter wel de frustratie van de pomphouder als hij er alles aan doet met camerabewaking, meer toezicht en aangiftes om benzinedieven op te sporen en justitie en politie het vaak laten liggen. ” Daar kun je als pomphouder wel eens moedeloos van worden. Ik roep politie en justitie dan ook op om nu eens door te pakken op dit onderwerp. Wij als branche hebben er al alles aan gedaan.”

Stunt

Petra van Stijn van de BETA  heeft eveneens begrip voor de actie van de pomphouders: “De persoonlijke benadering werkt vaak het best. Toch is voorzichtigheid geboden maar in dit geval met 3 stevige kerels er op af  stappen vind ik een mooie stunt. Overweeg ook bij doorrijders de wijkagent in te schakelen. Deze zijn best bereid om de gedupeerde pomphouder te helpen bij het innen van de onbetaalde bonnen.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Voor eigen rechter spelen pomphouders gevaarlijk | TankPro.nl
Doorrijders, tankstation

Voor eigen rechter spelen pomphouders gevaarlijk

Het is gevaarlijk maar begrijpelijk als pomphouders eigen rechter gaan spelen en zelf benzinedieven opsporen om hun geld terug te krijgen. Van belang is wel dat justitie en politie nu eindelijk eens doorpakken in dit dossier. Dat vinden BETA en BOVAG naar aanleiding van het bericht dat drie pomphouders uit Winterswijk zelf een openstaande rekening bij een benzinedief thuis zijn gaan ophalen.

De drie pomphouders uit Winterswijk, waaronder BETA-bestuurslid Hans Mennink, belden deze week bij een benzinedief in Haaksbergen aan om hem te confronteren met een openstaande rekening van 325 euro. De man schrok hier dermate van dat hij meteen contact betaalde. De politie trof later gestolen kentekenplaten aan in het huis van de verdachte waarop deze werd gearresteerd.

De drie pomphouders hadden beelden van de benzinedief aan elkaar uitgewisseld en waren na enig speurwerk achter het adres van de bewuste man gekomen.

Gevaarlijke ontwikkeling

Volgens Clemens van Hulten van BOVAG tankstations is deze eigenrichting een gevaarlijke ontwikkeling maar valt de actie van de pomphouders ook wel te begrijpen.”Het is natuurlijk altijd af te raden dat mensen voor eigen rechter spelen. Daar hebben we in Nederland politie en justitie voor. We weten dat benzinedieven meer op hun kerfstok hebben. Het zijn vaak gevaarlijke criminelen die zomaar naar een wapen zouden kunnen grijpen. Dus dat risico moet de pomphouder niet nemen.”

Van Hulten begrijpt echter wel de frustratie van de pomphouder als hij er alles aan doet met camerabewaking, meer toezicht en aangiftes om benzinedieven op te sporen en justitie en politie het vaak laten liggen. ” Daar kun je als pomphouder wel eens moedeloos van worden. Ik roep politie en justitie dan ook op om nu eens door te pakken op dit onderwerp. Wij als branche hebben er al alles aan gedaan.”

Stunt

Petra van Stijn van de BETA  heeft eveneens begrip voor de actie van de pomphouders: “De persoonlijke benadering werkt vaak het best. Toch is voorzichtigheid geboden maar in dit geval met 3 stevige kerels er op af  stappen vind ik een mooie stunt. Overweeg ook bij doorrijders de wijkagent in te schakelen. Deze zijn best bereid om de gedupeerde pomphouder te helpen bij het innen van de onbetaalde bonnen.”

Fred Kramer

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.