biobrandstof

Drenthe subsidieert ombouwkosten auto naar biobrandstof

biobrandstof

De provincie Drenthe gaat 500.000 euro vrijmaken om het gebruik van biobrandstoffen te stimuleren. De subsidie is bedoeld om auto’s te om te bouwen voor het gebruik van biodiesel en ethanol. De provincie gaat de helft van deze ombouwkosten vergoeden. Om te kijken welke auto’s in aanmerking komen voor de ombouw naar biobrandstoffen heeft de provincie het Alfa College in Hoogeveen de opdracht gegeven dit te onderzoeken.

 De motie die GS deze week heeft aangenomen, is aangezwengeld door Edward Doorten, eigenaar van een autobedrijf in Pesse maar ook initiatiefnemer van het biobrandstoffen-tankstation Green Planet in dezelfde plaats. ‘Er zijn heel wat autobezitters die staan te trappelen om op een schonere manier te rijden’, zegt hij. ‘Wat is er nou mooier dan dat je die mensen kunt zeggen dat de eventuele ombouwkosten van hun auto voor de helft door de provincie worden vergoed?”, zegt hij in de Bovagkrant.

Onderwijs

De ombouw is gericht op het gebruik van highblend en lowblend biodiesel en ethanol. ‘Het Alfa College komt medio 2013 met de onderzoeksresultaten, dan weten we welke auto’s al geschikt zijn voor deze brandstoffen en welke auto’s wellicht kunnen worden aangepast’, legt Doorten uit. De ombouw van auto’s zal in eerste instantie ook door het Alfa College worden gedaan, in het kader van competentie gericht onderwijs. Maar als het echt bedrijfsmatig wordt zullen we ook samenwerking zoeken met autobedrijven die eventueel auto’s kunnen gaan ombouwen.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.