tango druk

Automobilist begrijpt weinig van stuntacties onbemande pompen

Automobilisten hebben vaak geen notie van de opbouw van stuntprijzen die onbemande tankstations hanteren. Als bijvoorbeeld Tango en TinQ op stuntdagen 13 cent tot 15 cent korting aan de pomp beloven, wordt in werkelijkheid maar 3 tot 4 cent korting gegeven op de prijs van de dag ervoor. De adviesprijs van brandstof is voor veel automobilisten een ongrijpbaar fenomeen. Dat blijkt uit een Tros Radar-reportage.

Onbemande tankstation als TinQ en Tango hebben een steeds groter aandeel in de tankstationmarkt. Het succes is mede te verklaren door de stuntacties die de ketens elke week voeren. Zo kent Tango al sinds jaar en dag de Dwaze Donderdag met korting van 15 cent op benzine en 13 cent op diesel. Sinds kort doet TinQ hetzelfde met kortingen van 13 cent op de Woensdag Mazzel.

Stuntprijzen

Wat veel automobilisten niet begrijpen is dat deze stuntprijzen worden vastgesteld aan de hand van de adviesprijs van de onbemande tankstations zelf. Met andere woorden: het is dus niet zo dat op andere dagen dan de stuntdagen 13 of 15 cent meer moet worden  betaald aan de pomp.

In werkelijkheid liggen de prijzen tijdens de stuntdagen slechts 3 tot 4 cent lager dan op andere dagen. Overigens staan Tango en TinQ, maar ook andere ketens, volledig in hun recht om dergelijke acties te voeren.

Adviesprijs

De adviesprijzen worden dagelijks bepaald door de oliemaatschappijen zelf. Shell, Q8, Esso, elke keten heeft zijn eigen adviesprijs. En daar geven ze de kortingen op.

Naast het feit dat de hoogte van de korting dus afhankelijk is van de adviesprijs, spelen er nog een paar andere factoren mee. Zo heb je te maken met een tijdsperiode waarvoor de korting geldt. Fikse kortingen zijn vaak actiematig, soms alleen in daluren of op een specifieke dag. Vaak geldt: hoe korter de actieperiode, des te hoger de korting.

Concurrentie

Daarnaast gelden de acties niet per definitie bij alle TinQs of Tango’s in Nederland. Dit heeft te maken met de concurrentiepositie van het betreffende pompstation. De concurrentiepositie wordt onder andere bepaald door de ligging en het aantal andere onbemande en bemande pompstations in de regio.

Aantallen tankstations en marktaandeel

 

Aantallen tankstations

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Automobilist begrijpt weinig van stuntacties onbemande pompen”

Dave Hendriks|22.11.12|13:47

Texaco Xpress ontbreekt? slordig daar deze als meest voordeligste uit de bus komt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Automobilist begrijpt weinig van stuntacties onbemande pompen | TankPro.nl
tango druk

Automobilist begrijpt weinig van stuntacties onbemande pompen

Automobilisten hebben vaak geen notie van de opbouw van stuntprijzen die onbemande tankstations hanteren. Als bijvoorbeeld Tango en TinQ op stuntdagen 13 cent tot 15 cent korting aan de pomp beloven, wordt in werkelijkheid maar 3 tot 4 cent korting gegeven op de prijs van de dag ervoor. De adviesprijs van brandstof is voor veel automobilisten een ongrijpbaar fenomeen. Dat blijkt uit een Tros Radar-reportage.

Onbemande tankstation als TinQ en Tango hebben een steeds groter aandeel in de tankstationmarkt. Het succes is mede te verklaren door de stuntacties die de ketens elke week voeren. Zo kent Tango al sinds jaar en dag de Dwaze Donderdag met korting van 15 cent op benzine en 13 cent op diesel. Sinds kort doet TinQ hetzelfde met kortingen van 13 cent op de Woensdag Mazzel.

Stuntprijzen

Wat veel automobilisten niet begrijpen is dat deze stuntprijzen worden vastgesteld aan de hand van de adviesprijs van de onbemande tankstations zelf. Met andere woorden: het is dus niet zo dat op andere dagen dan de stuntdagen 13 of 15 cent meer moet worden  betaald aan de pomp.

In werkelijkheid liggen de prijzen tijdens de stuntdagen slechts 3 tot 4 cent lager dan op andere dagen. Overigens staan Tango en TinQ, maar ook andere ketens, volledig in hun recht om dergelijke acties te voeren.

Adviesprijs

De adviesprijzen worden dagelijks bepaald door de oliemaatschappijen zelf. Shell, Q8, Esso, elke keten heeft zijn eigen adviesprijs. En daar geven ze de kortingen op.

Naast het feit dat de hoogte van de korting dus afhankelijk is van de adviesprijs, spelen er nog een paar andere factoren mee. Zo heb je te maken met een tijdsperiode waarvoor de korting geldt. Fikse kortingen zijn vaak actiematig, soms alleen in daluren of op een specifieke dag. Vaak geldt: hoe korter de actieperiode, des te hoger de korting.

Concurrentie

Daarnaast gelden de acties niet per definitie bij alle TinQs of Tango’s in Nederland. Dit heeft te maken met de concurrentiepositie van het betreffende pompstation. De concurrentiepositie wordt onder andere bepaald door de ligging en het aantal andere onbemande en bemande pompstations in de regio.

Aantallen tankstations en marktaandeel

 

Aantallen tankstations

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Automobilist begrijpt weinig van stuntacties onbemande pompen”

Dave Hendriks|22.11.12|13:47

Texaco Xpress ontbreekt? slordig daar deze als meest voordeligste uit de bus komt.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.