truckstop, vrachtwagens, parkeerplaats

Koeltransport op koolzuur 75% mileuvriendelijker dan diesel

Thermo King Transportkoeling opent op woensdag 14 november in Hengelo haar zevende tanklocatie in Nederland voor vloeibaar koolzuur voor koeltransport-vrachtwagens. De vulinstallatie is bedoeld voor vrachtwagens die voorzien zijn van het CryoTech koelsysteem. Daarvan rijden er inmiddels 110 in Nederland.

De meeste koelsystemen van vrachtwagens maken gebruik van dieselbrandstof en HFK-koudemiddelen. CryoTech bouwt koelmachines die draaien op gerecycled koolzuur. Dit koolzuur is een industrieel afvalproduct dat vrijkomt bij industriële processen zoals bij de productie van kunstmest of olieraffinage.

Uiterst stil

Het koolzuur dat wordt gebruikt om te koelen, wordt niet in de laadruimte geblazen, waardoor er geen zuurstof wordt verdrongen. Hierdoor blijft de kwaliteit van de verse voedselwaren gewaarborgd evenals de veiligheid van de chauffeur.

CryoTech verlaagt de temperatuur driemaal sneller dan een dieselsysteem. Tijdens routes met meerdere afleveradressen kan de temperatuur dus sneller herstellen en nauwkeuriger geregeld worden. Daarnaast is het koelen met CryoTech uiterst stil waardoor normering volgens de PIEK-standaard vanzelfsprekend is.

75% milieuvriendelijker

Naast een laag geluidsniveau en grote koelcapaciteit, zorgt dit koelsysteem tevens voor een verlaging van de C02-uitstoot. Doordat het systeem een constante temperatuur levert, is kwaliteit en voedselveiligheid gegarandeerd. Ook biedt het systeem de oplossing tegen geluidsoverlast. CryoTech beweert 75% milieuvriendelijker te zijn dan de traditionele dieselunits.

Op de volgende adressen kan nu vloeibaar koolzuur worden getankt:

Texaco
Smaragdweg 1 (industrieterrein Boekelermeer)
1812 RL  Alkmaar
Openingstijden:
24 uur per dag

Tanklocatie Amsterdam
Slego 4 (terrein Scania)
Westpoort 7039
1046 BM  Amsterdam
Openingstijden:
Maandag – donderdag: 07.30 – 18.00 uur
Vrijdag: 07.30 – 21.45 uur
Zaterdag: 08.00 – 12.15 uur

Tanklocatie Apeldoorn
BSP Salland Olie Maatschappij B.V.
Ecofactorij 13
7325 WC  Apeldoorn
Openingstijden:
24 uur per dag

Tanklocatie Heerenveen

BSP Post Oliemaatschappij B.V.
Pluto 3
8448 CM  Heerenveen
Openingstijden:
24 uur per dag

Tanklocatie Hengelo
Texaco Hengelo-Zuid
Platinastraat 2
7554 NA  Hengelo
Tel. 074 – 255 26 65
Openingstijden:
24 uur per dag

Tanklocatie Waalwijk
A. Coppens B.V.
Spuiweg 25
5145 NE  Waalwijk
Openingstijden:
24 uur per dag

Tanklocatie Zwolle
BSP Salland Olie Maatschappij B.V.
Kleefstraat 7
8028 PR  Zwolle
Openingstijden:
24 uur per dag

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.