Nederlandse automobilist blijft vooral doorrijden

ROTTERDAM – Op de snelweg A20 bij Rotterdam staat dinsdagochtend een file van 10 kilometer vanuit Gouda nadat een aantal auto’s en een vrachtauto op elkaar waren gebotst. Op de plaats van het ongeval ontstond flinke chaos. Twee van de drie rijstroken werden afgesloten voor het verkeer. ANP MARCO DE SWART

De Nederlandse automobilist is niet bereid zijn auto op te geven of zelfs een stuk minder te gaan rijden. Dat blijkt uit een onderzoek van Route Mobiel. Als enige besparing zijn automobilisten wat vaker bereid (17 %) om de fiets te nemen of de trein of de bus te pakken. Carpoolen ziet men niet als een besparingsoptie.

Hoge brandstofprijzen; economische crisis; er is weinig tot niets wat de Nederlandse automobilist uit de auto kan krijgen. “Het is opvallend dat ondanks de hoge benzine- en dieselprijzen het overgrote deel van de automobilisten stug blijft doorrijden”, zegt commercieel directeur Edward Reinderts van Route Mobiel in de Telegraaf. „Het is duidelijk dat viervijfde deel van de Nederlandse autobezitters niet bereid is privacy of gemak in te leveren om geld te besparen.”

Minst populair

Carpoolen is daarbij de minst populaire maatregel, blijkt uit het onderzoek. Slechts 2,4 procent van de ondervraagde weggebruikers overweegt met collega’s mee te rijden om de kosten te drukken.

“De rest is er niet voor te porren om samen te rijden naar het werk, net zo min als men bereid is in de trein of bus te stappen. Het gemak van de auto gaat boven de dikte van de portemonnee. Maar als de hoge prijzen aanhouden of stijgen, dan verwacht ik dat mensen alsnog hun reisgedrag aanpassen”, aldus Reinderts.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nederlandse automobilist blijft vooral doorrijden | TankPro.nl

Nederlandse automobilist blijft vooral doorrijden

ROTTERDAM – Op de snelweg A20 bij Rotterdam staat dinsdagochtend een file van 10 kilometer vanuit Gouda nadat een aantal auto’s en een vrachtauto op elkaar waren gebotst. Op de plaats van het ongeval ontstond flinke chaos. Twee van de drie rijstroken werden afgesloten voor het verkeer. ANP MARCO DE SWART

De Nederlandse automobilist is niet bereid zijn auto op te geven of zelfs een stuk minder te gaan rijden. Dat blijkt uit een onderzoek van Route Mobiel. Als enige besparing zijn automobilisten wat vaker bereid (17 %) om de fiets te nemen of de trein of de bus te pakken. Carpoolen ziet men niet als een besparingsoptie.

Hoge brandstofprijzen; economische crisis; er is weinig tot niets wat de Nederlandse automobilist uit de auto kan krijgen. “Het is opvallend dat ondanks de hoge benzine- en dieselprijzen het overgrote deel van de automobilisten stug blijft doorrijden”, zegt commercieel directeur Edward Reinderts van Route Mobiel in de Telegraaf. „Het is duidelijk dat viervijfde deel van de Nederlandse autobezitters niet bereid is privacy of gemak in te leveren om geld te besparen.”

Minst populair

Carpoolen is daarbij de minst populaire maatregel, blijkt uit het onderzoek. Slechts 2,4 procent van de ondervraagde weggebruikers overweegt met collega’s mee te rijden om de kosten te drukken.

“De rest is er niet voor te porren om samen te rijden naar het werk, net zo min als men bereid is in de trein of bus te stappen. Het gemak van de auto gaat boven de dikte van de portemonnee. Maar als de hoge prijzen aanhouden of stijgen, dan verwacht ik dat mensen alsnog hun reisgedrag aanpassen”, aldus Reinderts.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.