Shell gaat Rijn bevaren met nieuwe LNG-tankers

Shell heeft een contract getekend voor de charter van twee nieuwe, op LNG (Liquefied Natural Gas) varende binnenvaarttankers van Interstream Barging. De nieuwe binnenvaarttankers die bij Peters Shipyard in Kampen gebouwd gaan worden, moeten in 2013 operationeel zijn.

De nieuwe LNG-tankers zijn niet alleen een primeur voor Shell maar ook voor de binnenvaartindustrie als geheel. De binnenvaarttankers zijn een nieuwe toevoeging aan de bestaande Shell Rhine Fleet en gaan in Nederland, Zwitserland en Duitsland varen. Het eerste schip wordt naar verwachting voorjaar 2013 opgeleverd.

Groeimogelijkheden

Shell Vice President Shipping, Grahaeme Henderson: “Shell ziet reële groeimogelijkheden voor LNG als brandstof voor de Europese kust- en binnenvaart. LNG kan rederijen helpen om aan strenge emissienormen te voldoen, die binnenkort ook voor de Rijnvaart gaan gelden.”

In de 110 meter lange schepen kan genoeg LNG-brandstof om zeven dagen te varen: van Rotterdam naar Basel en terug zonder te tanken. In tegenstelling tot traditionele binnenvaarttankers zit de brug aan de voorkant van het schip. Dit zorgt voor een betere trim, een efficiëntere voortstuwing door het water, en potentieel een hoger veiligheidsniveau.

Grotere rol

Shell kijkt naar een aantal manieren om de efficiëntie van haar Rijnvloot te verhogen. Het is waarschijnlijk dat LNG-schepen een grotere rol gaan spelen in de algehele mix, maar ook kan het brandstofverbruik van de huidige schepen worden verbeterd.

In het kader hiervan monitort Shell het brandstofverbruik van alle door haar gecharterde binnenvaarttankers, met als doel de operationele efficiëntie te vergroten.

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Shell gaat Rijn bevaren met nieuwe LNG-tankers | TankPro.nl

Shell gaat Rijn bevaren met nieuwe LNG-tankers

Shell heeft een contract getekend voor de charter van twee nieuwe, op LNG (Liquefied Natural Gas) varende binnenvaarttankers van Interstream Barging. De nieuwe binnenvaarttankers die bij Peters Shipyard in Kampen gebouwd gaan worden, moeten in 2013 operationeel zijn.

De nieuwe LNG-tankers zijn niet alleen een primeur voor Shell maar ook voor de binnenvaartindustrie als geheel. De binnenvaarttankers zijn een nieuwe toevoeging aan de bestaande Shell Rhine Fleet en gaan in Nederland, Zwitserland en Duitsland varen. Het eerste schip wordt naar verwachting voorjaar 2013 opgeleverd.

Groeimogelijkheden

Shell Vice President Shipping, Grahaeme Henderson: “Shell ziet reële groeimogelijkheden voor LNG als brandstof voor de Europese kust- en binnenvaart. LNG kan rederijen helpen om aan strenge emissienormen te voldoen, die binnenkort ook voor de Rijnvaart gaan gelden.”

In de 110 meter lange schepen kan genoeg LNG-brandstof om zeven dagen te varen: van Rotterdam naar Basel en terug zonder te tanken. In tegenstelling tot traditionele binnenvaarttankers zit de brug aan de voorkant van het schip. Dit zorgt voor een betere trim, een efficiëntere voortstuwing door het water, en potentieel een hoger veiligheidsniveau.

Grotere rol

Shell kijkt naar een aantal manieren om de efficiëntie van haar Rijnvloot te verhogen. Het is waarschijnlijk dat LNG-schepen een grotere rol gaan spelen in de algehele mix, maar ook kan het brandstofverbruik van de huidige schepen worden verbeterd.

In het kader hiervan monitort Shell het brandstofverbruik van alle door haar gecharterde binnenvaarttankers, met als doel de operationele efficiëntie te vergroten.

 

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.