exxonmobil

West-Vlaamse G&V koopt 44 tankstations van ExxonMobil

exxonmobil

De Amerikaanse multinational ExxonMobil verkoopt 44 Belgische Esso-tankstations aan het West-Vlaamse G&V. Dat is een van de grootste onafhankelijke oliegroepen in België, met een omzet van 270 miljoen euro. Wel moet de merknaam Esso behouden blijven.

De 44 stations bevinden zich in de regio Brussel en Henegouwen. G&V heeft al een netwerk van een zestigtal eigen benzinestations, vooral in West- en Oost-Vlaanderen. De Amerikaanse multinational heeft 265 tankstations in België, maar wil daar van af.

Merkverdelersmodel

“De verkoop aan G&V is gebaseerd op het zogenaamde merkverdelersmodel”, zegt Johan Scharpé namens ExxonMobil tegen HBVL. “G&V wordt de eigenaar en staat in voor de hele bevoorradingsketen. Maar G&V blijft wel onze producten aan- en verkopen en behoudt ook ons merklogo.”

De consument zal er dus niet meteen iets van merken. ExonMobil kondigt aan verder te gaan met dat model. Dat zou voor meer efficiëntie en een betere competitiviteit moeten zorgen. Wat de overnamesom bedraagt, wordt niet bekend gemaakt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.