Agip

‘Verwaterde’ diesel en prijsmanipulatie bij Italiaanse pompen

De Italiaanse politie heeft tijdens een twee weken durende controle van tankstations in heel het land opmerkelijke overtredingen ontdekt. Zo was er met de prijzen gemanipuleerd; gaven de pompen minder brandstof af dan de teller liet zien of was er met de brandstof geknoeid. 53 Tankstations werden door de mate van de overtreding meteen stilgelegd.

De controle van de Italiaanse politie betrof honderden tankstations. Bij 15 % werden overtredingen geconstateerd. Een van de meest voorkomende overtredingen was het manipuleren van de benzineprijs.

Knoeien

Dat gebeurde niet allen door met de teller te knoeien maar ook door prijsafspraken. Daarnaast werden prijsborden gebruikt die de automobilist naar het tankstation moesten lokken waar hij vervolgens een veel hogere prijs voor de brandstof moest betalen.

Bij veel tankstations werd ook nog eens met de brandstof geknoeid. Zo werd bijvoorbeeld aan diesel enkele chemische middelen toegevoegd waardoor de brandstof in verdunde vorm in de auto belandde.

Geldboete

Vanwege de overtredingen werden 53 tankstations per direct stilgelegd. 356 Tankstations werden fiks geldboete opgelegd en voor 197 stations zal een nameting op de benzineafdracht volgen.

Volgens de belangenvereniging voor pomphouders de FEGICA zegt het resultaat van de controle niet al te veel. Voor Allesandro Zavalloni is er niets nieuws onder de zon: “Deze onregelmatigheden doen zich in onze branche nu eenmaal voor. Daar is de laatste jaren niets in veranderd.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

‘Verwaterde’ diesel en prijsmanipulatie bij Italiaanse pompen | TankPro.nl
Agip

‘Verwaterde’ diesel en prijsmanipulatie bij Italiaanse pompen

De Italiaanse politie heeft tijdens een twee weken durende controle van tankstations in heel het land opmerkelijke overtredingen ontdekt. Zo was er met de prijzen gemanipuleerd; gaven de pompen minder brandstof af dan de teller liet zien of was er met de brandstof geknoeid. 53 Tankstations werden door de mate van de overtreding meteen stilgelegd.

De controle van de Italiaanse politie betrof honderden tankstations. Bij 15 % werden overtredingen geconstateerd. Een van de meest voorkomende overtredingen was het manipuleren van de benzineprijs.

Knoeien

Dat gebeurde niet allen door met de teller te knoeien maar ook door prijsafspraken. Daarnaast werden prijsborden gebruikt die de automobilist naar het tankstation moesten lokken waar hij vervolgens een veel hogere prijs voor de brandstof moest betalen.

Bij veel tankstations werd ook nog eens met de brandstof geknoeid. Zo werd bijvoorbeeld aan diesel enkele chemische middelen toegevoegd waardoor de brandstof in verdunde vorm in de auto belandde.

Geldboete

Vanwege de overtredingen werden 53 tankstations per direct stilgelegd. 356 Tankstations werden fiks geldboete opgelegd en voor 197 stations zal een nameting op de benzineafdracht volgen.

Volgens de belangenvereniging voor pomphouders de FEGICA zegt het resultaat van de controle niet al te veel. Voor Allesandro Zavalloni is er niets nieuws onder de zon: “Deze onregelmatigheden doen zich in onze branche nu eenmaal voor. Daar is de laatste jaren niets in veranderd.”

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.