tankende automobilist

Kwart automobilisten overweegt auto weg te doen

Als de benzineprijzen blijven stijgen overweegt een kwart van de autobezitters in Nederland de auto te verkopen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Opel onder 1000 automobilisten heeft gehouden. Meer dan 85 procent zegt een accijnsverlaging op de benzine te willen net zoals in Frankrijk is gebeurd. De benzineprijs bereikte dinsdag een nieuw record.

Het onderzoek heeft Opel in samenwerking met Stichting Autogas Nederland gehouden. Inzet is de effecten van de brandstofprijzen op de automobilist en de kennis omtrent LPG als brandstof in het algemeen.

Frankrijk

Uit het onderzoek, dat onder 1.000 automobilisten werd gehouden, blijkt dat 27 procent van de mensen overweegt om de auto in de toekomst de deur uit te doen.

Maar liefst 85 procent vindt dat de overheid de accijnzen zou moeten verlagen, zoals in Frankrijk, en 65 procent geeft aan de prijzen aan de pomp scherp in de gaten te houden.

Bi-Fuel

Opel wil met het onderzoek de BI-Fuel-modellen wat meer in de etalage zetten. Volgens Opel zouden de Bi-Fuel modellen, die op zowel benzine als LPG kunnen rijden, een uitkomst zijn. Wel kampt autogas nog steeds met een hoop vooroordelen, zo toont het onderzoek aan.

Een derde denkt dat LPG slechts 50 cent of minder per liter goedkoper is, terwijl dat in werkelijkheid bijna een euro is. Tweederde denkt dat een gastank alle bagageruimte opslokt en tien procent ziet autogas tanken als gevaarlijk. Vooral onder vrouwen is gas omgeven met mysteries; meer dan de helft geeft aan eigenlijk niet te weten wat LPG is, meldt Groenopweg.nl.

Lees ook: Frankrijk verlaagt accijns op benzine

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.