LNG-station Salland Olie Zwolle

Opening eerste openbare LNG tankstation bij Salland Olie

LNG24 opent op 5 september het eerste openbare LNG vulstation bij Salland Olie in Zwolle. De openingshandeling zal worden verricht door minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu. Ballast Nedam is verantwoordelijk geweest voor de bouw van het station.

LNG biedt strategische voordelen voor de transportsector. Het is een schone, stille en prijsstabiele brandstof. Met de opening van dit LNG vulstation geeft LNG24 invulling aan haar eigen doel om de markt voor LNG te helpen ontsluiten. De uitrol van LNG vulstations in de gemeenten Delfgauw en Veghel staan voor later dit jaar gepland.

Ballast Nedam

Samen met LNG24 neemt Ballast Nedam het initiatief om de markt voor LNG te helpen ontsluiten, door de bouw van een openbaar netwerk van tankstations op strategische locaties. Ondernemers en overheden die de overstap naar LNG overwegen, kunnen rekenen op deskundige begeleiding door een overstapteam van LNG24.

LNG24 neemt het voortouw bij de uitrol van de infrastructuur en bij het werven van nieuwe afnemers om een vliegwieleffect te creëren. De officiële opening zal plaatsvinden op het bedrijventerrein de Hessenpoort in Zwolle.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.