App moet verkeerd tanken in buitenland voorkomen

Centraal Beheer Achmea heeft een speciale app ontwikkeld waarmee automobilisten in het buitenland makkelijk kunnen checken welke brandstof ze moeten tanken. Daarmee hoopt de verzekeraar het aantal schades als gevolg van verkeerd tanken terug te brengen.

De verzekeraar weet dat automobilisten buiten Nederland geregeld de fout gaan bij het tankstation. Dit jaar ontving Centraal Beheer Achmea 23 procent meer meldingen van verkeerd tanken in het buitenland dan over dezelfde periode vorig jaar. De afgelopen maand ging het om zo’n zestig meldingen.

Verschillende benamingen

Een vergissing is snel gemaakt omdat brandstoffen in verschillende landen ook vaak verschillende benamingen hebben. Het gevolg is dat de tank eerst leeggepompt moet worden voordat een automobilist zijn reis kan vervolgen. De Even Tanken app geeft aan wat in het buitenland de juiste brandstof is. Wie in Nederland Euro 95 tankt, krijgt van de app het advies om in Italië Benzina senza plombo of Benzine verde te tanken. De Nederlandse dieselrijder is in Frankrijk aangewezen op Gazole en in Portugal op Gasóleo.

Automobilisten die toch nog een verkeerde brandstof hebben gekozen kunnen via de app direct hun schade melden bij Centraal Beheer Achmea.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.