LNG, vulstation, bouw

LNG 4 Trucks & Ships Workshop Amsterdam in september

LNG, vulstation, bouw

De branchevereniging NGVA Europe organiseert van 19 t/m 21 september 2012 de internationale workshop “LNG 4 Trucks & Ships” in Amsterdam. Tijdens dit evenement, dat wordt gehost door Ballast Nedam, komt u alles te weten over LNG als alternatieve brandstof voor de transportsector en de benodigde tankinfrastructuur.

De kansen voor LNG in de nabije toekomst worden toegelicht. De focus ligt hierbij op zowel de vraag (transportsector) als de aanbod (tankinfrastructuur) kant als mogelijke toepassingen voor LNG.
Ballast Nedam IPM geeft o.a. een presentatie over haar unieke LNG-tankstation dat openbaar is, geen boil-off gas heeft en vanuit één afleverzuil alle beschikbare voertuigen en vuldrukken kan bevoorraden.

LNG

De afkorting LNG staat voor Liquefied Natural Gas, ofwel vloeibaar aardgas. Aardgas wordt vloeibaar gemaakt door het af te koelen tot min 162 graden Celsius. LNG is als brandstof uitermate geschikt voor trucks, treinen en schepen en kan vanwege haar specifieke eigenschappen een belangrijke bijdrage leveren aan het schoner, groener en stiller maken van de transportsector.

Op dag 1 van het evenement zal een exclusief bezoek worden gebracht aan het eerste openbare LNG-tankstation voor trucks in Nederland. Dit onbemande station is ontworpen en gerealiseerd door tankstationbouwer Ballast Nedam IPM.

Vulstation

De unieke eigenschappen van dit vulstation zullen op locatie worden uitgelegd en gedemonstreerd. Voor een impressie van dit LNG tankstation en de technische tour kunt u onderstaand filmpje bekijken.

Op de andere dagen worden er presentaties gegeven door diverse marktpartijen (klik hier voor het voorlopig programma). Ook heeft u de gelegenheid om LNG voertuigen te bezichtigen en kunt u netwerken met experts uit het vakgebied. Een leuke bijkomstigheid is de rondvaart met een aardgas aangedreven boot door de binnenstad van Amsterdam voor alle deelnemers aan de workshop.

Meer informatie over het evenement “LNG 4 Trucks & Ships” kunt u vinden op de website www.lng4trucksandships.com.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.