tanktation, Total, garage

Tankstation Angerlo mag mogelijk toch LPG gaan verkopen

tanktation, Total, garage

Garagebedrijf en tankstation Schel in Angerlo mag mogelijk toch LPG gaan verkopen. Een meerderheid in het college van B&W van de betrokken gemeente Zevenaar is nu wel voor de LPG-verkoop.

De gemeenteraad van Zevenaar moet het voorstel van het college nog wel bekrachtigen. De raad ging eerder al eens akkoord met de LPG-plannen. Slechts een wethouder is tegen het plan, meldt dagblad De Gelderlander. .

Tankstation

Voor het Gelderse garagebedrijf zou het besluit van het college een einde kunnen betekenen aan een jarenlange strijd. Al jaren wordt er gesproken over het al dan niet verkopen van LPG bij het tankstation bij garagebedrijf Schel.

Bij Schel wordt wel gewoon diesel en benzine verkocht. Ook is er een wasstraat bij het garagebedrijf. Het garagebedrijf is al langer gereed voor de verkoop van LPG. Het voldoet al langer aan de gestelde eisen voor LPG.

Pomphouder

De betrokken pomphouder, Han Schel, meldde bijvoorbeeld in 2008 aan De Gelderlander dat de vloeistofdichte vloer en het vulpunt waren aangelegd. Tot op heden verkoopt Schel echter toch geen LPG.

De gemeente gaf destijds als reden, voor het niet verlenen van toestemming voor de verkoop van LPG, dat de pomp te dicht bij een woonwijk zou te komen te liggen. Ook zou het toekomstige ontwikkelingen in de weg staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.