Tankstation door aanleg viaduct vrijwel onbereikbaar

VIDEO-Het is een mooi staaltje planning van de gemeente Haarlem: Door de aanleg van een zogeheten fly-over (viaduct) over de A200 bij Haarlem is het belendende Total tankstation niet meer te bereiken zonder het maken van verkeersovertredingen. Gevolg: het tankstation boet danig in aan inkomsten. 

De fly-over werd in januari van dit jaar geopend. Het viaduct moet de ontsluiting van de Waardepolder garanderen. Maar met de bouw is in ieder geval weinig tot geen rekening gehouden met het Total tankstation aan de Amsterdamsevaart waar het viaduct zowat in eindigt.

Baat

Ondanks de nieuwe korte invoegstrook zou het tankstation nog baat kunnen hebben bij een toename van het verkeer. Maar doordat auto’s op een strook van nog geen 200 meter onderling moeten in-en uitvoegen heeft Rijkswaterstaat daar een stokje voor gestoken.

Met een dubbele doorgetrokken streep is het nu onmogelijk om vanaf de fly-over naar het tankstation te rijden. Mits er verkeersovertredingen worden gemaakt. En dat scheelt de pomphouder aanzienlijk in zijn omzet.

Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat zegt er weinig aan te kunnen doen. Woordvoerder Pieter Zoon: “De gemeente Haarlem is verantwoordelijk voor dit viaduct. Bij ons staat de verkeersveiligheid voorop. Die was met dat gemengde invoegen niet op orde en daarom hebben wij in samenspraak met politie de doorgetrokken streep geplaatst. Het tankstation kan nog wel worden bereikt maar dan moet het verkeer een omweg kiezen. Een betere bewegwijzering zou hierbij nog kunnen helpen.”

Total Nederland laat het er niet bij zitten en heeft Rijkswaterstaat maar ook de gemeente Haarlem om opheldering gevraagd. ” Dat klopt. We zijn al enkele maanden in gesprek om hieruit te komen. En we gaan ervan uit dat dat ook gaat lukken.” Over welke oplossing het dan gaat (technisch of financieel) wil de woordvoerder van Rijkswaterstaat niet zeggen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.