CNG Net opent twee nieuwe stations

CNG Net heeft deze week (20 en 21 juni) twee nieuwe Groengasvulpunten officieel geopend bij tankstations van Rotonde In Geldermalsen en van Argos Oil in Zwaag. In Nederland kan inmiddels op ruim 90 plaatsen CNG getankt worden, 13 hiervan liggen in Noord-Holland.

In beide gemeenten is bewust gekozen voor Groengas door zowel gemeenten zelf als particuliere bedrijven. Zo rijdt in Geldermalsen afvalinzamelaar Avri al met enkele voertuigen en gaat het dat in de toekomst verder uitbreiden.

Schouten Techniek is één van de bedrijven in Zwaag dat met 5 voertuigen rijdt op CNG. Als directeur van het bedrijf is Coos Schouten erg blij met de schone auto’s: “Wij hebben bij de aanschaf van nieuwe voertuigen gekeken naar duurzame alternatieven die de autobranche biedt. Na een uitgebreid onderzoek is de keuze gevallen op aardgas/Groengas als brandstof; een logische stap naar de verduurzaming van ons bedrijf”

Milieu

In de provincie Gelderland kan er al op elf plekken voordelig CNG worden getankt. Het tankstation in Geldermalsen is het vierde met Groengas in een netwerk van 21 Rotonde tankstations. Voor Wilma Aanen-den Breejen van Rotonde Tankstations een vanzelfsprekende keuze.“Naast de reguliere brandstoffen krijgen alternatieven, zoals groengas, een steeds belangrijkere plaats in een scala aan brandstoffen. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten voor groengas kunnen kiezen en breiden daarom hiermee ons pakket steeds verder uit. Zo wordt onze service steeds breder en dragen wij ons steentje bij aan het milieu.”

Rijden op CNG biedt grote voordelen. CNG tanken is ruim 40% voordeliger dan diesel en is minder schadelijk voor het milieu Een CNG auto stoot namelijk 20% minder CO2 uit en zelfs 95% minder stikstofoxide (NOx). Daarnaast zijn andere schadelijke stoffen zoals: roet en fijnstof verleden tijd.

Transport

CNG Net exploiteert CNG tankstations en is de grootste leverancier van Groengas aan het wegverkeer in Nederland. De komende jaren zal CNG Net volledig overgaan op het leveren van Groengas. Groengas ontstaat bij vergisting van groente-, fruit- en tuinafval, slib en mest. Groengas is dus een gas dat duurzaam wordt geproduceerd uit reststromen die al eerder CO2 uit de lucht hebben opgenomen. Rijden op Groengas is dan ook nagenoeg klimaatneutraal.

Het geproduceerde Groengas wordt direct in het aardgasnetwerk geïnjecteerd zodat het beschikbaar komt op het tankstation van CNG Net. Transport over de weg is dan ook niet nodig. Niet voor niets wordt Groengas daarom als de meest duurzame brandstof voor de komende jaren gezien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “CNG Net opent twee nieuwe stations”

Wik|28.06.12|11:49

Ook deze nieuwe stations vind je eenvoudig via de aangepaste brandstofapp van DirectLease. In samenwerking met CNG Net bevat de app sinds enkele dagen nu ook alle tanklocaties en prijzen voor CNG. Zelf proberen? Ga naar http://directlease.nl/tankservice/ en download de app voor Android of iPhone.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CNG Net opent twee nieuwe stations | TankPro.nl

CNG Net opent twee nieuwe stations

CNG Net heeft deze week (20 en 21 juni) twee nieuwe Groengasvulpunten officieel geopend bij tankstations van Rotonde In Geldermalsen en van Argos Oil in Zwaag. In Nederland kan inmiddels op ruim 90 plaatsen CNG getankt worden, 13 hiervan liggen in Noord-Holland.

In beide gemeenten is bewust gekozen voor Groengas door zowel gemeenten zelf als particuliere bedrijven. Zo rijdt in Geldermalsen afvalinzamelaar Avri al met enkele voertuigen en gaat het dat in de toekomst verder uitbreiden.

Schouten Techniek is één van de bedrijven in Zwaag dat met 5 voertuigen rijdt op CNG. Als directeur van het bedrijf is Coos Schouten erg blij met de schone auto’s: “Wij hebben bij de aanschaf van nieuwe voertuigen gekeken naar duurzame alternatieven die de autobranche biedt. Na een uitgebreid onderzoek is de keuze gevallen op aardgas/Groengas als brandstof; een logische stap naar de verduurzaming van ons bedrijf”

Milieu

In de provincie Gelderland kan er al op elf plekken voordelig CNG worden getankt. Het tankstation in Geldermalsen is het vierde met Groengas in een netwerk van 21 Rotonde tankstations. Voor Wilma Aanen-den Breejen van Rotonde Tankstations een vanzelfsprekende keuze.“Naast de reguliere brandstoffen krijgen alternatieven, zoals groengas, een steeds belangrijkere plaats in een scala aan brandstoffen. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten voor groengas kunnen kiezen en breiden daarom hiermee ons pakket steeds verder uit. Zo wordt onze service steeds breder en dragen wij ons steentje bij aan het milieu.”

Rijden op CNG biedt grote voordelen. CNG tanken is ruim 40% voordeliger dan diesel en is minder schadelijk voor het milieu Een CNG auto stoot namelijk 20% minder CO2 uit en zelfs 95% minder stikstofoxide (NOx). Daarnaast zijn andere schadelijke stoffen zoals: roet en fijnstof verleden tijd.

Transport

CNG Net exploiteert CNG tankstations en is de grootste leverancier van Groengas aan het wegverkeer in Nederland. De komende jaren zal CNG Net volledig overgaan op het leveren van Groengas. Groengas ontstaat bij vergisting van groente-, fruit- en tuinafval, slib en mest. Groengas is dus een gas dat duurzaam wordt geproduceerd uit reststromen die al eerder CO2 uit de lucht hebben opgenomen. Rijden op Groengas is dan ook nagenoeg klimaatneutraal.

Het geproduceerde Groengas wordt direct in het aardgasnetwerk geïnjecteerd zodat het beschikbaar komt op het tankstation van CNG Net. Transport over de weg is dan ook niet nodig. Niet voor niets wordt Groengas daarom als de meest duurzame brandstof voor de komende jaren gezien.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “CNG Net opent twee nieuwe stations”

Wik|28.06.12|11:49

Ook deze nieuwe stations vind je eenvoudig via de aangepaste brandstofapp van DirectLease. In samenwerking met CNG Net bevat de app sinds enkele dagen nu ook alle tanklocaties en prijzen voor CNG. Zelf proberen? Ga naar http://directlease.nl/tankservice/ en download de app voor Android of iPhone.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.