Groengas-taxi’s voor gemeente Friese Meren

Het taxivervoer in de gemeente in oprichting De Friese Meren gaat grotendeels rijden op Groengas. De taxibedrijven De Vier gewesten, J.H. Oenema taxi en taxicentrale Witteveen, gaan de komende jaren het leerlingen- en Wmo-vervoer verzorgen. Concreet betekent dit dat bij het Wmo-vervoer 70 procent van de voertuigen op Groengas zal rijden. Bij het leerlingenvervoer is dit afhankelijk van de bestemming, ongeveer de helft van de ritten zal worden gereden met Groengas-voertuigen. Het contract zal voor alle betrokken gemeenten ingaan op 1 januari 2013.

Schooljaar

Het leerlingenvervoer is voor het grootste deel gegund aan Taxicentrale Witteveen en voor een klein aantal ritten aan De Vier Gewesten. Het contract van het leerlingenvervoer start al eerder, namelijk met ingang van het nieuwe schooljaar op 1 september 2012. Het huidige vervoerscontract van de gemeente Skarsterlân loopt nog 1 jaar door, de leerlingen van deze gemeente zullen met ingang van het schooljaar 2013-2014 gaan meerijden. Mensen die gebruik maken van het Wmo-vervoer kunnen vrij kiezen uit de drie aanbieders.

CNG Net

CNG Net is een van de grootste aanbieders van Groengas. Het dochterbedrijf van Ballast Nedam haalde onlangs een grote order binnen door voor  Connexxion 225 stadsbussen in de Stadsregios Arnhem en Nijmegen van Groengas te voorzien. Eind 2012 levert CNG Net 12 miljoen m3 Groengas het stadsbussen-park van de Stadsregio. Daarmee is dit de grootste Groengas concessie in Nederland en uniek in Europa.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.