Skimmers actief bij tankstation Valkenswaard

Bij het onbemande tankstation van Tamoil in Valkenswaard is maandagavond skimapparatuur aangetroffen. Een oplettende automobilist zag dat een kap op de betaalautomaat was vastgeplakt die er normaal gesproken niet zit. Het is nog onduidelijk hoeveel klanten de dupe zijn geworden van de skimmers.

Skimmers gebruiken apparatuur die op pinautomaten wordt bevestigd om zo de gegevens van pinpassen af te lezen.

Bankrekening

Doordat de kappen die hierbij worden gebruikt er exact hetzelfde uitzien als de normale betaalautomaat hebben argeloze klanten vaak geen notie dat het hier een nep-automaat betreft. Met de gegevens wordt vervolgens de bankrekening van de klant geplunderd.

Het is niet duidelijk hoelang de skimapparatuur bij het tankstation aan de Geenhovensedraaf er bevestigd is geweest. Wel is opmerkelijk dat de kap er niet is afgehaald. Dat gebeurt meestal als veel klanten de betaalautomaat hebben gebruikt.

Blokkeren

De politie vermoedt nu dat de gegevens van de pashouders zijn doorgestuurd naar een computer. Het advies is dan ook aan automobilisten die de afgelopen dagen het tankstation in Valkenswaard hebben bezocht om hun rekening te blokkeren.

Overigens is het gangbaar dat in het geval van eventuele onrechtmatige afschrijvingen de bank dat vergoedt.

Lees ook: Onbemande tankstations vaker doelwit van skimmers

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.