Gasunie gaat met 284 bedrijfsauto’s op Groengas rijden

Gastransportbedrijf Gasunie schakelt voor een deel van zijn bedrijfswagenpark over op Groengas. Het gaat om 21 bedrijfswagens die worden ingezet voor onderhoud aan het gastransportnet. Uiteindelijk zullen alle 284 bedrijfsauto’s op Groengas gaan rijden.

Bij rijden op Groengas komt minder CO2 en fijnstof vrij dan bij andere brandstoffen. Groengas is CO2-neutraal en geldt daarmee als duurzame energiebron.

Vergroening

Paul van Gelder van Gasunie: ‘Groengas is een belofte voor de toekomst, ook als het gaat om duurzame mobiliteit. Nadat we begin dit jaar zijn overgestapt op groene energie voor onze kantoren, is rijden op Groengas een logische vervolgstap in de vergroening van onze bedrijfsactiviteiten.’

Gasunie wil een bijdrage leveren aan de overheidsdoelstellingen op het gebied van hernieuwbare energie en CO2-reductie. Groengas vervult daarin een belangrijke rol.

Tankintroductie

Groen gas is biogas, dat is opgewerkt tot aardgaskwaliteit. Het wordt geproduceerd uit afval, zoals mest, rioolslib of gft-afval. Waar deze stoffen voorheen werden beschouwd als afval, vormen ze nu een bron van energie.

CNG Net heeft de chauffeurs van de bedrijfswagens kennis laten maken met het tanken van Groengas door het geven van een tankintroductie. CNG Net telt 45 tanklocaties.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.