GTL Fuel3

Ook Shell zelf heeft baat bij Eco-marathon

Drie dagen lang rijden tientallen door studenten gebouwde voertuigen rondjes om De Ahoy in Rotterdam. Degene die de meeste kilometers aflegt op één liter brandstof, wint. Dat is de Eco-marathon van Shell.

Het lijkt een contradictie. Een oliemaatschappij die wedstrijden organiseert waarbij zo zuinig mogelijk moet worden gereden. Maar ook Shell heeft baat bij zuinige auto’s. Immers de oliemaatschappij wil niet alleen veel liters verkopen maar dit ook zo lang mogelijk blijven doen. Vandaar dat een wedstrijd als de ECO-marathon juist goed bij Shell, past.

Internationaal

De Shell Eco-marathon is een studentenwedstrijd op het gebied van innovatie, techniek en duurzaamheid, en wordt jaarlijks gehouden in Europa, de VS en Azië. Shell daagt de deelnemende teams uit om zo zuinig mogelijk te rijden in een zelfgemaakt voertuig.

De winnaar is het team dat omgerekende de meeste kilometers aflegt op 1kWh elektriciteit of 1 liter brandstof. Zowel in technisch als in creatief opzicht wordt er veel van de teams gevraagd. Deelnemende teams komen van universiteiten en middelbare scholen uit heel Europa.

Openbare weg

De Shell Eco-marathon bestaat al 28 jaar, maar in Rotterdam wordt er voor het eerst op de openbare weg gereden. Rondom het complex van Ahoy is een stratencircuit uitgezet. Omdat rijden op de openbare weg een nieuw element is, beginnen we ook opnieuw met het meten van records.

Shell CEO Voser: “De Shell Eco-marathon gaat over ons allemaal en over onze toekomst. Bij Shell noemen we dat Smarter Mobility: onze inspanningen voor innovaties om ook in de toekomst de beschikbare energiebronnen zo slim mogelijk in te zetten”.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.