Veel problemen met elektrische auto’s in proefproject

Het rijden in elektrische auto’s stuit op meer problemen dan verwacht. Dat blijkt uit 9 projecten die het ministerie van Economische Zaken heeft uitgezet en nu anderhalf jaar draaien. Elektrische auto’s hebben een kleine actieradius; vertonen vaak mankementen en er is moeilijk aan onderdelen te komen.

Uit de rapportage van agentschap.nl blijkt dat de eerste generatie voertuigen, vooral de ombouwvoertuigen en voertuigen met kleine oplages, vaak mankementen vertonen.

Actieradius

De negen projecten lopen nu circa 1,5 jaar. Het gaat onder meer om elektrische Greenwheelsauto’s, de Prestige GreenCab, een elektrische vuilnisauto bij Van Gansewinkel Groep en enkele bezorgdiensten.

De door de fabrikanten beloofde actieradius wordt in het algemeen niet waargemaakt, aldus het rapport. Vooral bij gebruik van airco en verwarming of bij een zwaardere belasting of gebruik op de snelweg is dit het geval.

Begroting

De meeste deelnemende bedrijven geloven niet dat er een sluitende begroting te maken is met inzet van elektrische voertuigen. In ieder geval niet voor elektrische taxi’s, wellicht wel voor deelauto’s.

Met die wetenschap is EZ nu gestart met een nieuw proefproject, waarin elektrische deelauto’s worden ingezet. Het project Elektropool in het Stadsgewest Haaglanden gaat het gebruik van elektrische auto’s nauwgezet monitoren.

Alle deelnemende auto’s worden hierbij voorzien van boordcomputers die alle data betreffende energieverbruik, laadgedrag en actieradius verzamelen. Met deze data hoopt EZ een beter beeld te krijgen van de (on)mogelijheden van elektrisch rijden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Veel problemen met elektrische auto’s in proefproject | TankPro.nl

Veel problemen met elektrische auto’s in proefproject

Het rijden in elektrische auto’s stuit op meer problemen dan verwacht. Dat blijkt uit 9 projecten die het ministerie van Economische Zaken heeft uitgezet en nu anderhalf jaar draaien. Elektrische auto’s hebben een kleine actieradius; vertonen vaak mankementen en er is moeilijk aan onderdelen te komen.

Uit de rapportage van agentschap.nl blijkt dat de eerste generatie voertuigen, vooral de ombouwvoertuigen en voertuigen met kleine oplages, vaak mankementen vertonen.

Actieradius

De negen projecten lopen nu circa 1,5 jaar. Het gaat onder meer om elektrische Greenwheelsauto’s, de Prestige GreenCab, een elektrische vuilnisauto bij Van Gansewinkel Groep en enkele bezorgdiensten.

De door de fabrikanten beloofde actieradius wordt in het algemeen niet waargemaakt, aldus het rapport. Vooral bij gebruik van airco en verwarming of bij een zwaardere belasting of gebruik op de snelweg is dit het geval.

Begroting

De meeste deelnemende bedrijven geloven niet dat er een sluitende begroting te maken is met inzet van elektrische voertuigen. In ieder geval niet voor elektrische taxi’s, wellicht wel voor deelauto’s.

Met die wetenschap is EZ nu gestart met een nieuw proefproject, waarin elektrische deelauto’s worden ingezet. Het project Elektropool in het Stadsgewest Haaglanden gaat het gebruik van elektrische auto’s nauwgezet monitoren.

Alle deelnemende auto’s worden hierbij voorzien van boordcomputers die alle data betreffende energieverbruik, laadgedrag en actieradius verzamelen. Met deze data hoopt EZ een beter beeld te krijgen van de (on)mogelijheden van elektrisch rijden.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.