tankstation engeland

Gouden tijden voor Britse pomphouders na oproep minister

Britse pomphouders beleven gouden tijden nu automobilisten massaal aan het hamsteren van benzine zijn geslagen. De paniekreactie van de Britten is ontstaan na een oproep van een minister om extra benzine in te slaan omdat tankwagenchauffeurs dreigen te gaan staken. De run heeft bij sommige tankstations al geleid tot een tekort.

Minister van het Cabinet Office, Francis Maude, stelde deze week voor aan de Britten om zo snel mogelijk benzine en diesel in te slaan in jerrycans. Reden voor de oproep is een dreigende staking van tankwagenchauffeurs die voor een beter salaris strijden. Door de staking zouden in korte tijd de tankstations droog komen te staan en dat zouden de automobilisten maar beter voor kunnen zijn.

Rijen

De oproep is niet tegen dovemansoren gericht geweest. Bij talloze tankstations staan sindsdien rijen wachtende automobilisten die met jerrycans vaak voor honderden ponden tanken. Sommige pomphouders draaien in één dag een omzet van een week.

Levensgevaarlijk

De Britse brandweer is echter niet te spreken over de oproep van de minister en eist dat deze zijn advies weer intrekt. Door het thuis opslaan van grote hoeveelheden brandstof zouden levensgevaarlijke situaties ontstaan. Ook de Britse Wegenwacht is boos. De auto’s volgeladen met jerrycans benzine zouden een gevaar op de weg vormen. En sommige tankstations zijn nu al door hun voorraad heen.

Prematuur

Dat de minister enigszins prematuur is geweest met de oproep blijkt ook nog eens uit het feit dat stakingen in Groot-Brittannië zeven dagen van tevoren moeten worden aangekondigd. Vooralsnog hebben de tankwagenchauffeurs nog niets van zich laten horen en is er alleen nog maar sprake van een dreigende staking, meldt Skynews.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.