Dronken bestuurder betaalt kosten uitgebrand lpg-station

Een 37-jarige automobilist die zaterdagochtend een lpgtank van het Shell tankstation aan de E40 in Wetteren (België) ramde, draait waarschijnlijk op voor de kosten. De man bleek dronken en is direct na het ongeluk opgepakt. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De lpgtank brandde volledig uit. Er raakte niemand gewond.

De automobilist verloor zaterdagochtend de controle over het stuur en reed met hoge snelheid in op de lpginstallatie. Een ondergrondse tank met een capaciteit van 20.000 liter vatte vuur. Dankzij een aantal ingebouwde veiligheidsmaatregelen ontplofte de tank niet.

Vlammen

Wegens de hoge vlammen, op een bepaald moment tot vijftien meter hoog, werd de E40 in de twee richtingen afgesloten. Dat bleef zo tot kort voor de middag. Met gigantische files als gevolg, meldt het HBVL.

Aansprakelijk

De man die het ongeval veroorzaakte, bleek dronken. Hij wordt nu volledig aansprakelijk gesteld voor de kosten van het ongeluk. Die kunnen behoorlijk oplopen. De lpgtank bevatte ten tijde van het ongeluk nog 16.000 liter (prijs aan de pomp ongeveer 0,80 euro per liter). Verder zullen de materiële kosten ook voor rekening komen van de dronken bestuurder.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.