groengas

Groenteverwerkers en olieboeren op ‘Ik Tank Groen Dag’

Groenteverwerkers en olieboeren zullen op donderdag 29 maart het voortouw nemen op de ‘Ik Tank Groen Dag’ in Sittard-Geleen. Op de informatiedag leggen betrokken partijen uit dat de omslag naar groen gas voor personen- bedrijfs- en vrachtwagens kostenbesparend en milieuvriendelijk kan zijn. Ook worden andere, alternatieve brandstofmogelijkheden als elektriciteit en biobrandstof tegen het licht gehouden.

De sprekers zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van groen gas. Zowel uit de uitvoerende praktijk als uit de techniek:

Tjebbe Nabuurs,

Operation Director bij Nabuurs Supply Chain Solutions en tevens mede-eigenaar. Nabuurs heeft 950 medewerkers en behoort daarmee tot de 25 grootste logistieke dienstverleners van Nederland. Nabuurs beschikt momenteel over zes vrachtauto’s op groen gas.

Cyril Widdershoven,

Business development manager MENA region bij TNO BU Oil & Gas. Cyril is gespecialiseerd in alternatieve brandstoffen (LNG/CNG). Hij publiceert regelmatig in diverse vakbladen.

Frank Laarakker,

Directeur van Laarakker Groenteverwerking in Well. Laarakker is een hoogwaardig innoverend toeleveringsbedrijf voor de groenteverwerkende industrie. Laarakker produceert groene stroom aan de hand van vergisting. Snijafval en reststoffen uit de voedings- en genotsmiddelindustrie worden hierbij in groene stroom omgezet.

Marcel Borger,

Mede-oprichter en directeur van Orange Gas. Gestart in 2008 en momenteel al 40 vulpunten in Nederland en 4 in België. Orange Gas streeft naar een landelijk dekkend netwerk van groen gas tankstations.

Gerbert Vissers,

Directeur Vissers Olie en specialist in brandstoffen. Hij beschikt over veel marktkennis van alternatieve brandstoffen.

Ook zijn verschillende soorten voertuigen te bezichtigen die al op groen gas rijden. De bijeenkomst vindt plaats in de bioscoop Foroxity aan de Rijksweg Zuid 271 in Sittard, en duurt van 11.00 tot 16.00 uur.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.