GroenLinks wil debat over hoge olieprijs

De fractie van GroenLinks vraagt een debat aan met minister Verhagen van Economische Zaken over de hoge olieprijzen. Volgens GroenLinks Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren raakt de hoge olieprijs de consument flink in de portemonnee en is het daarom tijd om vol op alternatieve en schone brandstoffen in te zetten.

De prijzen van aardolie, aardgas en steenkool waren in 2011 30 procent hoger dan een jaar eerder. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek vrijdag publiceerde.

Portemonnee

Volgens  Van Tongeren kan het zo niet langer: ‘De prijzen van fossiele energie rijzen de pan uit. Dat kunnen we allemaal zien aan de pomp en het blijkt nu ook weer uit deze cijfers van het CBS. Hoge olieprijzen raken consumenten en olieafhankelijke bedrijven hard in de portemonnee.

Dalen

Het GroenLinks kamerlid denkt niet dat de prijs aan de pomp ooit nog zal dalen. “De goedkope olie is op. Laten we de energiecrisis aangrijpen om een versnelde doorbraak te maken naar een economie die niet aan het olie infuus ligt.”

“Een schone economie met groene banen. Dit is hét moment voor een ommekeer naar schone stroom, energiezuinige productieprocessen, zuinige auto’s en woningisolatie,” aldus het kamerlid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

4 reacties op “GroenLinks wil debat over hoge olieprijs”

Jan Veenendaal|06.03.12|10:18

Ik denk dat het eerder tijd word om het zogenaamde kwartje van kok er af te halen zolang de prijzen hoog blijven, meer geld in andere opties lijkt me op dit moment niet echt verstandig met alle geplande bezuinigingen.

Als het zo door gaat met de stijging hoeft er niet bezuinigd te worden er komt vanzelf miljarden binnen via de automobilist

Jos G P Noordhuizen|06.03.12|14:31

Dat kwartje van Kok wordt steeds van stal gehaald. Door hoe langer hoe minder mensen, doordat er steeds minder mensen over zijn die er überhaupt van weten. Vergeet het! Gaat er nooit meer af.
Nu werken aan andere energie is het enige verstandige. Des te eerder, des te vroeger we er lol van hebben. Naarmate we langer wachten wordt eraan werken duurder en komt het effect later.

R. van Gestel|08.03.12|17:52

Schone energie? De overheid weet zelf niet wat ze wil! We hebben een prachtig LPG netwerk, maar dat wordt de nek omgedraaid omdat het aardgas moet worden.Elektrisch rijden?Ja 150 kilometer, dan sta je weer stil voor een uur. Geen enkele ondernemer die erin investeert omdat er nauwelijks klanten voor zijn.Gek hé.
Een prijsdaling kunnen we vergeten, want de enige die er echt wat aan kan doen is de enige die er goud geld aan verdient: de overheid! Hoe hoger de prijzen hoe harder de overheid lacht.

Menno|15.03.12|00:41

Die brandstof is alleen maar een melkkoe voor de overheid.
Terwijl er ook mensen zoals ik niet met de trein kunnen gaan omdat we te vroeg beginnen en de verbinding met 40min wachten veel te veel tijd kost, terwijl je met de auto net 30min over doet om 6:00 vindt ik het niet eerlijk.

Er zijn gewoon mensen die echt hun auto nodig hebben want 40km ga je niet elke dag fietsen.
Waarom kun je in venuzuwela voor 2 euro je tank vol gooien? en hier net 1,5 liter?
De burger schulde, nee de overheid. ha.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.