pompen tankpistool

Bild meldt eerste dode in Duitsland door hoge benzineprijs

pompen tankpistool

In Duitsland is de eerste dode gevallen vanwege een dispuut aan de kassa over de hoge benzineprijzen. Dat vindt althans sensatiekrant Bild. Een 73-jarige man wond zich dermate op toen hij met een medewerker van een tankstation in discussie ging, dat hij een hartaanval kreeg en ter plekke overleed.

Volgens Bild komt het dagelijks tot grote woedeuitbarstingen van automobilisten zodra ze gaan tanken. De adviesprijs van een liter euro ligt in Duitsland op 1,65 euro. Ter vergeljking: In Nederland is de adviesprijs inmiddels door de 1,80 euro geschoten.

Misleiding

Het voorval gebeurt in Bayern waar de 73-jarige Manfred W. samen met zijn zoon een SB-tankstation aandoet. Op de borden bij het tankstation staat dat de prijs 1,50 euro is, terwijl de bediende aan de kassa 1,58 euro vraagt.

Discussie

Vader en zoon pikken deze misleiding niet en raken met de pompmedewerker in een verhitte discussie. De zoon besluit uiteindelijk de politie erbij te halen. Als hij terugkeert ligt zijn vader dood in de tankshop. Reanimatie heeft dan al niet meer geholpen.

Opwinding

Volgens het artikel in Bild zouden de artsen tot de conclusie zijn gekomen dat de man is gestorven aan een hartaanval ‘mogelijk veroorzaakt door de opwinding over de benzineprijs’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.