Rotterdam gaat door met veiling tankstations

VIDEO-De gemeente Rotterdam gaat door met de veiling van tankstations. Dat is besloten in de raadscommissie die woesdagavond over deze kwestie is gehouden. De gemeente wil wel rekening houden met de situatie van de kleine onderhuurders. BOVAG en BETA beloven de kleine ondernemers te ondersteunen.

Naar voorbeeld van de overheid is Rotterdam in 2009 en 2010 begonnen met het veilen van 5 tankstations op haar gemeentegrond. Daarbij worden de rechten voor 15 jaar gegarandeerd. Het zou de marktwerking en de concurrentie ten goede komen, aldus Rotterdam.

‘Dubbele huur’

Maar zowel BETA als BOVAG bestrijden dit ten zeerste. Jan Bessembinders van de BOVAG zegt het zeer jammer te vinden dat de veilingen alsnog doorgaan: “Vanuit de landelijke veilingen weten we al dat er niet meer concurrentie komt. Rotterdam is dat lot ook beschoren. De enige die hier garen bij spint is de gemeente zelf door dubbele huren te incasseren.”

De gemeente is niet vatbaar voor dit argument en zegt dat ze al sinds 2005 bezig is om de veilingen goed te organiseren.

Aanvechten

BETA zegt dat Rotterdam met twee maten meet. Zo zouden onderhuurders, die de tankstations van de oliemaatschappijen pachten, ineens niet meer door de gemeente worden erkend. De belangenverenigingen gaan nu samen kijken wat ze kunnen betekenen voor de kleine onderhuurder.

Dit najaar zullen er weer twee veilingen van tankstations plaatsvinden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.