bp

BP kan miljardenclaims tegemoet zien na uitspraak

De oliemaatschappijen BP en Anadarko Petroleum kunnen miljardenclaims tegemoet zien nu zij zijn aangewezen als hoofdverantwoordelijken voor de olieramp in de Golf van Mexico in 2010. Een Amerikaanse rechter heeft dit afgelopen woensdag bepaald.

BP en Anadarko waren de eigenaren van de Macondo-oliebron, waar in april 2010 na een explosie op het booreiland Deepwater Horizon de grootste olielekkage in de Amerikaanse geschiedenis ontstond.

Herstellen

Nu al heeft BP meer dan 8 miljard dollaar aan scahdevergoedingen uitgekeerd. In reactie op de uitspraak geeft de oliemaatschappij aan ‘alle legitieme claims te zullen betalen en er ales aan zal doen om de schade aan het milieu te herstellen’.

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.