Bovag tankstations

Pomphouders raken 1 miljard liter brandstof kwijt in 2020

Bovag tankstations

De Nederlandse automobilist zal in 2020 1 miljard liter minder benzine en diesel tanken dan nu het geval is. Dat blijkt uit een onderzoek dat in opdracht van de BOVAG is gehouden. Uit het rapport ‘Tanken in de toekomst’ van Jurian Stouten blijkt dat de afname 14 % is van het gehele conventionele brandstofvolume.

De onderzoeker heeft de aankomende effecten van nieuwe spelers op de markt als elektrische voertuigen, plug-in hybrides, biobrandstoffen en de groeiende populariteit van zuinige, compacte auto’s op het traditionele brandstofvolume doorberekend.

Ook de verwachte effecten van het nieuwe werken waarbij steeds meer werknemers van huis uit zullen gaan werken, zijn meegeteld.

Actie

Jan Bessembinders, manager BOVAG Tankstations, vindt de uitkomsten van het onderzoek reden tot het nemen van actie. ” 1 Miljard liter is gewoon veel omzet. En wat tevens opvalt: veel tankstationondernemers hebben, als het gaat om hun brandstofvolume op de langere termijn, nog geen visie ontwikkeld.”

Kritisch

De BOVAG gaat nu het rapport met de aangesloten pomphouders bespreken. “Niets doen is geen optie voor onze leden. Want doe je niets, dan lopen je inkomsten terug.

Vaststaat dat je straks nog afhankelijker bent van andere producten en diensten dan alleen je brandstoffen.  Het is dus meer dan ooit noodzakelijk dat je kritisch naar je eigen bedrijf kijkt om te ontdekken welke meerwaarde je kunt bieden aan je klantenkring – in de shop en op het voorterrein”, zegt hij in de BOVAGkrant

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.