veertig-wagens-met CNG-tank

Haaglanden verhoogt subsidie nieuwe, schone auto

Het stadsgewest Haaglanden gaat de subsidie voor de aanschaf van een auto die op groengas rijdt verdrievoudigen van 1000 naar 3000 euro.  De regeling geldt voor bedrijven en particulieren uit de regio. Ook schone leaseauto’s kunnen voor de subsidie in aanmerking komen.

Verkeer en vervoer zijn belangrijke oorzaken van de slechte luchtkwaliteit in Haaglanden. Stadsgewest Haaglanden – een samenwerkingsverband van de negen Haaglandengemeenten – werkt aan schonere lucht in onze regio. Eén van de maatregelen is het stimuleren van het rijden op schone brandstoffen met de subsidieregeling ‘Haaglanden rijdt schoon’.

Alternatief

Groengas is het duurzame alternatief voor aardgas. Het wordt in Nederland geproduceerd uit gft-afval, mest en rioolslib (biomassa) en heeft dezelfde eigenschappen als aardgas. Elke aardgasauto kan ook op groengas rijden. In Haaglanden rijden nu zo’n 600 voertuigen op groengas waaronder het wagenpark van bedrijven en gemeenten, maar ook bussen van HTM.

Scan

Particulieren, bedrijven en overheden kunnen gebruik maken van deze subsidieregeling. De subsidie voor personenwagens is nu verhoogd naar € 3.000,- (voorheen € 1.000.-). De regeling geldt ook voor leaseauto’s. De subsidie voor zwaardere bedrijfswagens bedraagt € 8.000,- tot € 10.000,- (vanaf 3.500 kg). Bedrijven en overheden kunnen ook gratis een wagenparkscan aanvragen om het financiële voordeel van milieuvriendelijk rijden te berekenen.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.