snellaadpaal, epyon

Rijkswaterstaat wil 459 snellaadpalen langs de snelweg

Er komt een landelijk dekkend netwerk van minimaal 459 snellaadpalen voor elektrische auto’s op 335 plaatsen langs de snelweg. Onder marktpartijen is grote belangstelling voor het plaatsen van deze oplaadpunten. Dat heeft Rijkwaterstaat bekend gemaakt . Volgens de BETA vormt de snellaadpaal een mooie aanvulling op het brandstoffenaanbod, mits bij een tansktation geplaatst.

Naar verwachting zijn de eerste snellaadpalen aan de snelweg in de tweede helft van 2012 te gebruiken. Op dit moment zijn er al 22 snellaadpunten in Nederland, vooral in de Randstad.

Oplaadpunten

Sinds de openstelling van de vergunningaanvraag voor het aanbieden van stroom langs de snelweg op 10 januari, hebben zes marktpartijen een aanvraag ingediend bij Rijkswaterstaat voor het plaatsen van in totaal 459 oplaadpunten. Deze laadpalen zullen op zogeheten verzorgingsplaatsen worden gerealiseerd.

Jonna Brandsma van Rijkswaterstaat: “Dan moet je denken aan 86 solitaire parkeerplaatsen waar geen voorzieningen zijn. 103 Laadpalen bij de kleinere tankstations of wegrestaurants met minder dan 20 parkeerplaatsen.  En bij 146 grotere tankstations en wegrestaurants met meer dan 20 parkeerplaatsen. Hier worden vergunningen gegeven voor twee snellaadpalen.”

Blij

Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) is blij met het grote aantal aanvragen. “Dit is een mooie stap op weg naar een groen Nederlands wagenpark en een flinke sprong naar het succes van de elektrische auto.”

BETA-voorzitter Ewout Klok ziet de komst van een landelijk netwerk van snellaadpalen als een mooie aanvulling op het aanbod van brandstoffen. “Als deze oplaadpunten tenminste bij tankstations worden geplaatst. Ik voorzie weinig animo van de automobilist om op een parkeerplaats waar geen enkele voorziening is 20 minuten te gaan wachten voordat zijn auto het weer doet.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

1 reactie op “Rijkswaterstaat wil 459 snellaadpalen langs de snelweg”

BJH Wiegman|23.08.12|11:43

Das eveb schrikken :Rijkswaterstaat wil 459 snellaadpalen langs de snelweg.
Zou het niet beter zijn om dit aan het bedrijfsleven uit te besteden ? nog even zie je ook nog Rijkswaterstaat wil 459 tankstations langs de snelweg plaatsen.
Vind het geen goede zaak voor het zakenleven dat het rijk producte gaat verkopen naar de enduser .
Of ik moet verkeerd ingelicht zijn :-)

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.