vulstation cng

Eerste vulpunt groengas in Rijssen-Holten geopend

De gemeente Rijssen-Holten heeft haar eerste groengastankstation geopend. Het is het negende groengasvulpunt in Overijssel. Het groengasvulpunt is gerealiseerd met subsidie van de provincie.

Tankstation Sanderman is het eerste groengasvulpunt in Rijssen. Wethouder Ben Wolterink: “Een ondernemende stap van Sanderman, mijn complimenten aan deze moderne bedrijfsvoering. Het tankstation voorziet daarmee de komende jaren in een grote behoefte, voor onze inwoners maar ook voor automobilisten op doorreis.”

Subsidie

Gedeputeerde Ineke Bakker: “Dit groengasvulpunt is het negende in de provincie Overijssel. Het komende halfjaar neemt dit toe naar twaalf. In heel Nederland zijn er volgend jaar ruim 100 aardgas- en groengasvulpunten. De provincie Overijssel werkt aan een gezonde en veilige woon- en werkomgeving en draagt de groengasauto een warm hart toe.”

“Wij geven daarom voor de aanschaf van een particuliere auto, een bedrijfswagen en een vrachtwagen respectievelijk EUR 1.000, EUR 3.500 en EUR 5.000 subsidie.”

Daarbovenop ontvangen de eerste 25 nieuwe eigenaren van de gemeente Rijssen-Holten 500 euro subsidie voor groengas. Tankstation Sanderman schenkt nog eens 500 euro aan tankbeurten voor de eerste 5 nieuwe eigenaren.

Klimaat-neutraal

Provincie Overijssel en Rijssen-Holten hebben auto’s op groengas. Rijden op groengas is klimaat-neutraal, zorgt voor veel minder luchtverontreiniging, is stiller en loont al vanaf 10.000 tot 15.000 km per jaar.

Ballast Nedam IPM is verantwoordelijk voor de realisatie van het vulpunt, het beheer en onderhoud. CNG Net levert het groene gas en zorgt voor de bewerking van de markt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.