Italiaanse truckers staken vanwege dure brandstof

Italiaanse vrachtwagenchauffeurs zijn maandag in staking gegaan uit protest tegen de hoge brandstofprijzen. Italië is samen met Nederland een van de duurste landen om brandstof te tanken. Volgens de vakbond van de truckers is de actiebereidheid groot omdat veel van hen op het rand van faillissement staan.

Bezuinigingen

In Italië ligt de gemiddelde adviesprijs voor een liter brandstof op 1,70 euro. Vanwege flinke bezuinigingen is de verwachting dat de regering in de nabije toekomst nog hogere accijnzen op brandstof zal vorderen. Door middel van een staking willen de chauffeurs hier een stokje voor steken.

Blokkades

De truckers hebben verspreid over het land meer dan 60 blokkades opgeworpen, waardoor aanzienlijke files zijn  ontstaan. De vakbonden zijn van plan om de acties nog zeker deze week vol te houden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.