Kassa kiest groengas-auto als meest duurzaam

De zoektocht naar de meest duurzame en goedkope auto door het  consumentenprogramma Kassa van 14 januari is door anderhalf miljoen kijkers gevolgd. In navolging van de opmerking van minister Jan-Kees de Jager dat iedereen een duurzame auto moet gaan rijden om goedkoper uit te zijn, ging Kassa zelf op zoek. Voor journaliste en schrijfster Marie-Claire van den Berg is een Groengas-auto ideaal. In Kassa vertelt ze haar verhaal.

Positief

Van den Berg: “Groengas is gemaakt van bijvoorbeeld koeienmest en rioolslib. Het is ontstaan in een gesloten circuit, in feite hergebruiken we ons eigen afval. Dat we daar niet eerder op zijn gekomen! Het biologische Groengas is niet alleen veel minder vervuilend, het is nog goedkoper ook! Helaas zijn er nog niet overal Groengas-tankstations, maar ook dat verandert snel. Dit jaar komen er weer een boel bij. Ook de productie van Groengas neemt toe.”

Duurzaam rijden

Van den Berg wil in de toekomst graag zo duurzaam mogelijk rijden: “Mijn hele leven reed ik rond in vervuilende benzine-auto’s, maar nu is dat voorbij. Rijden op Groengas is niet alleen spotgoedkoop en beter voor het milieu, het is ook leuk! Ik kick er zelfs op om zo groen mogelijk te rijden.”

Nederland kent twee expoitanten van aardgastankstations. Orangegas telt 28 tankocaties en CNGnet heeft 42 plaatsen waar aardgas kan worden getankt.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.