tankrobot, Rotec, automatisch tanken

Tankrobot maakt tanken voor klant gemakkelijker

tankrobot, Rotec, automatisch tanken

VIDEO – Niet iedere klant vindt zelf tanken leuk. Voor die klant is er een oplossing in de vorm van een tankrobot, zoals de Tankpitstop van ROTEC. Wie tankt met een tankrobot hoeft eigenlijk niets te doen terwijl de tank volledig wordt gevuld met brandstof.

De Tankpitstop is een autotankrobot, waarmee automobilisten kunnen tanken en betalen, zonder dat de bestuurder uit hoeft te stappen. Om gebruik te maken van de Tankpitstop hoeft de klant zich alleen maar aan te melden.

Chip

Na aanmelding wordt de auto van de klant eenmalig gecontroleerd en geregistreerd. Daarna wordt de auto voorzien van een radio frequency identification chip, verwerkt in een sticker.

Op de chip staan alle gegevens van de auto. De sticker is onlosmakelijk verbonden aan de auto en niet aan de automobilist. Informatie over de auto, elk merk en elk type wordt via een speciale inleermodule verkregen.

Instructiedisplay

Door die module weet de Tankpitstop wat voor brandstof getankt moet worden, waar de tankdop zit en wat voor auto het is. De klant hoeft de auto alleen op de juiste plaats te zetten. Daarbij wordt de klant geholpen door een instructiedisplay, vergelijkbaar met die in een wasstraat.

Het tanken zelf verloopt geautomatiseerd door een robot met een speciale robotarm. Deze robotarm is in staat met een rubberen zuignap het klepje te openen, vervolgens de dop er af te draaien en de brandstofslang te plaatsen.

Van Staveren

In omgekeerde volgorde wordt het proces voltooid, waarna de Tankpitstop weer achter een schuifwand verdwijnt. Via het instructiedisplay krijgt de automobilist te zien dat hij mag vertrekken.

De Tankpitstop is geïnstalleerd bij onder meer Van Staveren, Shell-dealer in Flevoland. Van Staveren heeft de Tankpitstop geplaatst bij de Tank S stations Randweg en Hooiveld in Emmeloord.

FuelOffice

Niet alleen het tanken verloopt geautomatiseerd bij de Tankpitstop, ook de facturatie. Betaling gebeurt via de machtiging die de klant heeft verleend bij de registratie voor Tankpitstop. Bij Van Staveren wordt de facturatie afgehandeld door FuelOffice van Extendas.

Auteur: Redactie

2 reacties op “Tankrobot maakt tanken voor klant gemakkelijker”

Bas|04.01.12|22:08

In een land waar de inwoners steeds selectiever gaan tanken, zal de goedkoopste overwinnen. Het lijkt me niet dat dat de stations met een tankrobot zijn. Innovatie is goed, maar geen doel op zich. Deze toepassing van techniek lijkt me nogal onzinnig; iedereen kan tanken. Misschien dat men er in Japan een markt voor vindt.

Erwin|09.01.12|11:20

Ik vraag me af hoe de robot omgaat met amerikaanse auto’s. Daar moet de nozzle schuin gehouden worden om te tanken. Veel Italiaanse en Franse merken hebben hier ook last van. Wat doet de robot als de nozzle niet automatisch afslaat i.v.m. traag lopend product. Word dit ook herkend? Hoe opent de robot een tankdop als deze met sleutel is? Allemaal vragen voor alledaagse situaties.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.