Exxon Mobil voorbijgestreefd door Russische oliereus

De Russische oliereus Rosneft is de grootste olieproducent ter wereld geworden. Dat beweert althans de Russische krant Vedomosti. Het is daarmee groter geworden dan het Amerikaanse Exxon Mobil, moedermaatschappij van Esso.

Rosneft is goed voor 2,37 miljoen vaten olie per dag, terwijl Exxon Mobil 2,33 miljoen vaten per dag produceert. Over de eerste negen maanden van het jaar produceerde het Russische staatsbedrijf 88,6 miljoen ton olie, tegen 87 miljoen voor de Amerikaanse oliegigant.

Deal

De Russische staatsoliemaatschappij heeft al samenwerkingsverbanden met verschillend oliemaatschappijen waaronder Exxon Mobil zelf. In Duitsland heeft Rosneft onlangs een deal gesloten met BP inzake Ruhr Oil.

Auteur: Steven Don

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.