Man tankt voor 25.000 euro met tankpas oud-werkgever

Een 59-jarige man uit het Belgische Begijnendijk is door de Leuvense strafrechter veroordeeld tot negen maanden cel voor het onrechtmatig gebruik van de tankkaart van zijn oud-werkgever in 2006. Hij had er in totaal voor meer dan 25.000 euro mee getankt.

De beklaagde was ongeveer een jaar tewerkgesteld bij een inmiddels ter ziele gegane bakkerij  in Tremelo. Hij had een tankkaart die hij voor beroepsdoeleinden mocht gebruiken. Maar zelfs nadat de man de bakkerij had verlaten, slaagde hij er in met het pasje benzine te kopen.

Terugbetalen

In totaal gaat het om meer dan 25.000 euro. De beklaagde heeft de feiten toegegeven. Hij moet 1.100 euro boete betalen en de waarde van de gestolen benzine terugbetalen aan de curatoren van het bedrijf, meldt het Nieuwsblad.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.