Politie vraagt pomphouders geen benzine te verkopen

De politie Haaglanden en Utrecht roepen pomphouders op om de komende weken geen kleine hoeveelheden benzine te verkopen. Met name jongeren zouden met plastic flessen en jerrycans benzine verzamelen om tijdens nieuwjaarsnacht auto’s in brand te steken.

Iedere nieuwjaarsnacht kampt de politie in Den Haag en Utrecht met enorme overlast van jongeren die auto’s in brand steken. Volgens politiewoordvoerder Wim Hoonhout van de politie Haaglanden gaat het in totaal om tientallen auto’s die verloren gaan. “In Den Haag alleen al 40 vorig jaar. Maar het jaar daarvoor zaten we nog op 100 uitgebrande auto’s. Hetzelfde geldt voor Utrecht.”

Grasmaaier

De politie vraagt nu pomphouders om de verkoop van kleine hoeveelheden benzine te staken en een oogje in het zeil te houden. “Als er een jongen van 16 jaar een jerrycan komt vullen. Dan willen we graag weten waarvoor hij die benzine gebruikt. Een grasmaaier is in deze tijd van het jaar wel uitgesloten”, aldus Hoonhout.

Twijfel

Bij twijfel raadt hij de pomphouder aan de beelden van de bewuste persoon door te sluizen naar politie. “Zo kunnen wij deze persoon opsporen en eens ondervragen wat hij allemaal van plan is met die benzine. Al scheelt het maar een paar uitgebrande auto’s, alles is meegenomen.”

BETA juicht het initiatief van de politie toe. Voorzitter Ewout Klok: “Het is natuurlijk moeilijk voor een caissière om vooraf te zien hoeveel liter iemand gaat tanken. Maar als je twijfelt over de goede bedoelingen van de klant dan is het altijd goed om de politie in te schakelen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.