Eerste openbaar tankstation LNG in Zwolle

LNG24 opent in het eerste kwartaal van 2012 een LNG tankstation bij Salland Olie, op het bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Dit LNG tankstation is openbaar en voor iedere transporteur toegankelijk. Ondertussen stelt LNG24 een tijdelijk LNG tankstation beschikbaar op bedrijventerrein Voorst. Deze tijdelijke voorziening is vanaf 9 januari operationeel en toegankelijk voor transporteurs die al op LNG rijden.

LNG24 is een nieuw bedrijfsonderdeel van Ballast Nedam, dat vanaf 1 december 2011 investeert in de aanleg van een openbaar netwerk van LNG vulstations voor de transportmarkt.

Kostenconcurrerend

LNG (Liquefied Natural Gas) is vloeibaar gemaakt aardgas en wordt in de Verenigde Staten al 40 jaar in de transportsector toegepast. Ook in Zweden, Engeland en Spanje rijden vrachtauto’s op LNG. Niet voor niets. LNG is schoner en stiller dan diesel én kostenconcurrerend.

Het verbrandt schoner door 90% minder uitstoot van fijnstof en stikstof dan diesel en 15% minder uitstoot van CO2. Een LNG-motor is 50% stiller dan een dieselmotor waardoor de venstertijden worden verruimd. LNG biedt bovendien een grote actieradius.

Omdat aardgas over de hele wereld wordt gewonnen zal de prijsstabiliteit van LNG groter zijn dan van diesel. LNG maakt de weg vrij voor een moeiteloze transitie naar het nog schonere bio-LNG zodra daarvan voldoende kan worden geproduceerd.

Ontsluiten

Met LNG24 neemt Ballast Nedam het initiatief om de markt voor LNG te helpen ontsluiten, door de bouw van een openbaar netwerk van tankstations op strategische locaties. Ondernemers en overheden die de overstap naar LNG overwegen, kunnen rekenen op deskundige begeleiding door een overstapteam van LNG24.

Gunstig

LNG24 neemt het voortouw bij de uitrol van de infrastructuur en bij het werven van nieuwe afnemers om een vliegwieleffect te creëren. Door een toename van vraag, aanbod en concurrentie, zal LNG economisch nog gunstiger worden.

Strategie

De strategie van Ballast Nedam richt zich op integrale projecten en de nichemarkten industriebouw, ziekenhuizen, offshore windmolens, secundaire grondstoffen en alternatieve brandstoffen. Het ontwerpen, bouwen en onderhouden van vulstations voor alternatieve brandstoffen is een activiteit van Ballast Nedam IPM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eerste openbaar tankstation LNG in Zwolle | TankPro.nl

Eerste openbaar tankstation LNG in Zwolle

LNG24 opent in het eerste kwartaal van 2012 een LNG tankstation bij Salland Olie, op het bedrijventerrein Hessenpoort in Zwolle. Dit LNG tankstation is openbaar en voor iedere transporteur toegankelijk. Ondertussen stelt LNG24 een tijdelijk LNG tankstation beschikbaar op bedrijventerrein Voorst. Deze tijdelijke voorziening is vanaf 9 januari operationeel en toegankelijk voor transporteurs die al op LNG rijden.

LNG24 is een nieuw bedrijfsonderdeel van Ballast Nedam, dat vanaf 1 december 2011 investeert in de aanleg van een openbaar netwerk van LNG vulstations voor de transportmarkt.

Kostenconcurrerend

LNG (Liquefied Natural Gas) is vloeibaar gemaakt aardgas en wordt in de Verenigde Staten al 40 jaar in de transportsector toegepast. Ook in Zweden, Engeland en Spanje rijden vrachtauto’s op LNG. Niet voor niets. LNG is schoner en stiller dan diesel én kostenconcurrerend.

Het verbrandt schoner door 90% minder uitstoot van fijnstof en stikstof dan diesel en 15% minder uitstoot van CO2. Een LNG-motor is 50% stiller dan een dieselmotor waardoor de venstertijden worden verruimd. LNG biedt bovendien een grote actieradius.

Omdat aardgas over de hele wereld wordt gewonnen zal de prijsstabiliteit van LNG groter zijn dan van diesel. LNG maakt de weg vrij voor een moeiteloze transitie naar het nog schonere bio-LNG zodra daarvan voldoende kan worden geproduceerd.

Ontsluiten

Met LNG24 neemt Ballast Nedam het initiatief om de markt voor LNG te helpen ontsluiten, door de bouw van een openbaar netwerk van tankstations op strategische locaties. Ondernemers en overheden die de overstap naar LNG overwegen, kunnen rekenen op deskundige begeleiding door een overstapteam van LNG24.

Gunstig

LNG24 neemt het voortouw bij de uitrol van de infrastructuur en bij het werven van nieuwe afnemers om een vliegwieleffect te creëren. Door een toename van vraag, aanbod en concurrentie, zal LNG economisch nog gunstiger worden.

Strategie

De strategie van Ballast Nedam richt zich op integrale projecten en de nichemarkten industriebouw, ziekenhuizen, offshore windmolens, secundaire grondstoffen en alternatieve brandstoffen. Het ontwerpen, bouwen en onderhouden van vulstations voor alternatieve brandstoffen is een activiteit van Ballast Nedam IPM.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Redactie

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.